Șase medalii pentru boxul constănțean, la Campionatele Naționale

359

Articole de la același autor

Week-end-ul recent încheiat, la Complexul Sportiv "Marea Neagră" din Eforie Nord s-au desfășurat întrecerile Campionatului Național de box feminin, ediția 2018.

În competiția senioarelor, pugilistele de aur ale județului Constanța au fost Lăcrămioara Perijoc (57 kg) și Claudia Nechita (54 kg), cu dublă legitimare ASM Callatis Mangalia/CSA Steaua București (antrenor Nicolae Chioveanu). Cele două sportive și-au câștigat, în luna iunie, dreptul de a lupta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Patru medalii au fost cucerite de constănțence și în concursul junioarelor: una de aur și trei de argint. Medalia de aur a fost câștigată de Diana Brînză (50 kg), legitimată la CS Năvodari (antrenori Ablalim Ferodin și Marcel Jipeanu). Au cedat în finală Florentina Constantin (60 kg), de la CS Năvodari, Teodora Neagu (69 kg) și Ionela Cotună (66 kg), de la ASM Callatis Mangalia/CSA Steaua București, obținând astfel medaliile de argint.

Meciurile au fost conduse de către arbitrii constănțeni Marius Marga și Vasile Cobzaru, cei doi fiind recompensați pentru o prestație excelentă. Crainicul și medicul competiției au provenit tot din Cetatea Tomisului - Constantin Tală, respectiv Minodor Popescu. Supervizor - fostul arbitru AIBA constănțean Toma Matei, premiat și el cu o distincție specială, în urma eforturilor depuse.

"Organizarea a fost una foarte bună și le suntem recunoscători gazdelor noastre. Ne-au ajutat în toate demersurile noastre. Pentru boxul constănțean, rezultatele obținute de fete au fost unele excelente. Urmează acum Campionatele Naționale de juniori și seniori ale băieților, însă nu văd să le egaleze pe fete la numărul de medalii. Sunt tot mai mulți pugiliști care preferă să se reprofileze pe K1, MMA, Taekwondo și alte discipline de contact, iar acest lucru nu ne ajută deloc. Consider că fetele pot produce o surpriză frumoasă la Jocurile Olimpice de la Tokyo și că pot pune mâna pe o medalie", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Box Constanța, Toma Matei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3204 secunde