Salbă impresionantă de medalii pentru luptătorii constănțeni, la Campionatele Naționale

322
Salbă impresionantă de medalii pentru luptătorii constănțeni, la Campionatele Naționale - luptatorii-1568829083.jpg

Articole de la același autor

Timp de trei zile, orașul Târgoviște a găzduit întrecerile Campionatului Național de lupte greco-romane, lupte feminine și lupte libere pentru juniori. 


La această competiție, Constanța a avut mai mulți reprezentanți veniți de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", Clubul Sportiv Farul, dar și de la Clubul Sportiv Mangalia. 


De la LPS, au urcat pe saltea cinci sportivi: trei la lupte greco-romane și doi la lupte libere. 
Astfel, Andrei Savu a cucerit medalia de argint la lupte greco-romane la categoria 60 de kilograme, Ștefan Popa a obținut medalia de bronz la categoria 60 de kilograme, în timp ce fratele său, Iulian Popa, a terminat competiția pe locul VIII la categoria 63 de kilograme. 


Alexandra Condruț, de la LPS "Nicolae Rotaru", a câștigat medalia de bronz la lupte feminine la categoria 62 de kilograme, iar Sandu Botnar a terminat și el pe cea de-a treia treaptă a podiumului la lupte libere, la categoria 86 de kilograme. 
Clubul Sportiv Farul a participat cu doi sportivi la evenimentul de la Târgoviște. Andrei Alexe a obținut medalia de bronz la lupte greco-romane, la categoria 67 de kilograme, în timp ce Iulian Chelărescu a terminat și el pe poziția a treia la categoria 82 de kilograme. 


Toți acești sportivi care au participat la Campionatul Național sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". Sportivii sunt antrenați de Ioan Giuglea, respectiv Grigore Gheorghe. 


Constantin Manea, de la Clubul Sportiv Mangalia, a participat și el la competiția de la Târgoviște și a făcut-o foarte bine. În ciuda faptului că s-a prezentat fără antrenor, Manea a făcut o figură frumoasă și s-a clasat pe locul al treilea la lupte libere, la categoria 74 de kilograme, obținând astfel medalia de bronz. 


În colțul lui Constantin Manea au stat Ioan Giuglea și Grigore Gheorghe, cei care l-au ajutat să obțină frumoasa performanță. 


XXX 
Prin rezultatele înregistrate la acest Campionat Național, luptătorii constănțeni au dovedit încă o dată că școala de la malul mării este una dintre cele mai bune din țară. 


Sportivii efectuează două antrenamente pe zi, ședințe de pregătire tactice, dar și fizice. Aceștia se pregătesc în sălile de forță de la cluburile de care aparțin și muncesc zi de zi pentru a atinge înalta performanță.


Luptătorii de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" și cei de la Clubul Sportiv Farul au înregistrat rezultate bune și în vară, la Campionatele Naționale de lupte pe plajă, acolo unde au făcut spectacol. Procedeele folosite de aceștia au încântat asistența și i-au convins pe organizatori să aducă și anul viitor competiția în stațiunea Mamaia. 


Pentru sportivi, urmează acum o scurtă pauză, iar între 4 și 6 octombrie, vor participa la o altă competiție de anvergură: finala Cupei Individuale de tineret, Under 23, care va avea loc la Covasna. 


Antrenorul Ioan Giuglea a declarat, pentru "Cuget Liber", că are mari speranțe că elevii săi se vor întoarce și de la acel eveniment cu medalii care mai de care mai strălucitoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4744 secunde