Șahiștii constănțeni, remarcați la Campionatele Naționale pe echipe - juniori

174
Șahiștii constănțeni, remarcați la Campionatele Naționale pe echipe - juniori - sah-1563828874.jpg

Articole de la același autor

Ca de obicei, în această perioadă a anului, se desfășoară una dintre cele mai importante competiții șahiste pentru copii și juniori. 
"Recentele Campionate Naționale pentru echipe de juniori, desfășurate la Iași, în perioada 12 - 20 iulie, au reunit la start peste 120 de echipe de băieți și fete, la cele trei secțiuni: șah clasic, rapid și blitz", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 


Ca și anul trecut, din Constanța au participat două echipe: Palatul Copiilor, la grupa de vârstă de B10 ani, și ACS Juniorul, la B20. 
La grupa de 10 ani, micii șahiști de la Palatul Copiilor Andrei Trofimov,   Sebastian Rădulescu și George Cristea au reușit unele partide frumoase, dar nu au putut ajunge pe locuri fruntașe în clasament, în primul rând datorită vârstei mai mici (8-9 ani) față de categoria la care au jucat. 


Într-o companie selectă, cu echipe din centre șahiste de tradiție (Politehnica Iași, CSS Târgu Mureș, CSM Ploiești, Medicina Timișoara etc.) și cu jucători cu titluri internaționale (Mihnea Costachi, Matei Axinte, Victor Văsieșiu etc.), jucătorii echipei constănțene Riza Salim, David Voinescu și David Bonciu s-au remarcat prin spiritul de luptă, reușind să obțină o medalie de bronz la șah rapid, ratând de puțin podiumul la clasic și la blitz. 


Un rezultat remarcabil a fost obținut de șahistul David Voinescu, ocupant al locului 1 la masa a doua, atât la șah clasic, cât și la rapid. Echipele au fost conduse de antrenorii Octavian Moise și Claudiu Iordache. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5885 secunde