Directorul LPS Constanța, prof. Andrei Szemerjai:

"S-au deschis casele de pariuri, dar noi nu putem să ne antrenăm!"

1812

Articole de la același autor

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nu au aprobat reluarea antrenamentelor în cadrul cluburilor sportive școlare, astfel că foarte mulți sportivi suferă din această cauză. Iar Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" din Constanța este una dintre instituțiile care nu pot găzdui antrenamente.

Directorul LPS Constanța, prof. Andrei Szemerjai, nu înțelege această decizie și este foarte dezamăgit de hotărârea autorităților. Szemerjai condamnă deschiderea mall-urilor și a sălilor de jocuri de noroc, în condițiile în care sportivii nu au dreptul să se antreneze.

"Cu părere de rău vă spun că, în cadrul Liceului cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru» Constanța, antrenamentele nu pot fi reluate, deoarece aparținem de Ministerul Tineretului și Sportului, iar ei au decis că școlile trebuie să rămână închise.

Este o decizie pe care, dacă la început am înțeles-o, acum nu o mai înțeleg deloc. De ce nu sunt lăsați copiii să facă sport? Am trecut de la stare de urgență la stare de alertă, dar mie nu mi se pare o diferență prea mare. Au deschis mall-urile, restaurantele, terasele și sălile de jocuri de noroc. Este inadmisibil! Am fost și eu în mall și am văzut un furnicar de oameni, printre care foarte mulți elevi. Nu știu cât de sănătoasă este viața aceasta pentru ei.

Casele de pariuri sunt pline de elevi, dar noi nu putem să îi lăsăm să se antreneze. Nu se poate așa ceva! Această situație este cel puțin ciudată. Halterofilii noștri se antrenează prin grădină, pe maidan. Și după aceea, unii dintre ei merg la Campionate Europene sau Mondiale. Credeți că vor face față? Nu știu cine este răspunzător pentru această situație. Ca să facem o comparație, este ca și când cineva a încuiat ușa de la casă și a pierdut cheia. Și acum această cheie trebuie găsită, dar nu știm cine trebuie să o găsească. Este bătaie de joc!

Când aveam stare de urgență, nu aveam voie să merg pe plajă să mă plimb. Ce se întâmpla? Venea virusul din mare și mă omora? Stăteau jandarmii și te alergau cu bastoanele. Nu știu când se va rezolva această situație, dar am rămas mult în urmă. Antrenorii nu sunt în șomaj tehnic. Ei lucrează de acasă cu elevii prin intermediul internetului. Inclusiv pe soția mea o văd cum lucrează cu gimnastele", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", prof. Andrei Szemerjai.

Situația elevilor de la LPS nu seamănă deloc cu cea a celorlalți elevi de la alte licee. Atunci când se încheie anul școlar și începe vacanța de vară, elevii de la LPS merg în fiecare zi la antrenamente pentru a putea rămâne în formă maximă în vederea competițiilor la care participă.

"Vreau să fiu foarte clar. Lucrez în acest liceu din 1980, adică de 40 de ani. Noi nu am avut niciodată vacanță. După ce se încheie situația școlară, elevii vin în continuare la antrenamente, pentru că doar așa pot fi pregătiți pentru competițiile la care participă. Pentru ei, vacanța începe când se încheie calendarul competițional la disciplina pe care o practică", a adăugat profesorul Szemerjai.

v v v

Andrei Szemerjai a vorbit și despre Simona Halep, a doua tenismenă a lumii, care a studiat la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". Szemerjai spune că este foarte corect ceea ce a făcut Simona Halep atunci când a decis să le plătească angajaților săi salariile integral.

"Simona Halep a procedat foarte corect, într-un mod profesionist. Ea are o întreagă echipă în spatele său și nu își permită să își piardă colaboratorii. A preferat să le plătească integral salariul pe această perioadă și să îi țină aproape. Bravo ei!", a concluzionat prof. Andrei Szemerjai. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6862 secunde