Rugby / S-a mai stins un „stejar”. Corneliu Scarlat va „ţine” grămada în Ceruri

241
Rugby / S-a mai stins un „stejar”. Corneliu Scarlat va „ţine” grămada în Ceruri - 1-1641977228.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc a mai pierdut un fost mare jucător: pilierul naţionalei României din anii 70 Corneliu Scarlat s-a stins din viață, la vârsta de 68 de ani, informează Federaţia Română de Rugby.

Corneliu Scarlat și-a început activitatea de jucător de rugby, ca junior, în 1969, la CSS-Triumf Bucureşti, avându-i antrenori pe A. Groman, N. Vizitiu şi C. Munteanu.

Urmează un transfer la clubul Griviţa Roşie, unde evoluează timp de 10 ani (1972-1982), antrenat fiind de către V. Morariu şi R. Demian. În acest interval, este prezent şi pe plan internaţional la toate categoriile de vârstă, obţinând un titlu de campion european FIRA (1972 - Roma).

Are 10 selecţii în echipa naţională de juniori, cinci în cea de tineret şi 13 prezenţe în prima reprezentativă, jucând contra Franţei, Italiei, URSS, Olandei, Spaniei etc.

Postul său specializat de joc a fost cel de pilier.

După retragerea din activitatea de sportiv, în 1982, a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori, iar în perioada 1984-1988, a pregătit echipa Energia (Vulcan) Bucureşti, echipa din Focşani şi, din 2001, echipele de copii şi de juniori ale clubului Griviţa.

Maestru al sportului, nominalizat în Hall of Fame-ul rugby-ului românesc, Corneliu Scarlat a fost unul dintre cei mai valoroși jucători pe postul său din istorie.

De asemenea, a fost membru în Comisia de Disciplină a Federației Române de Rugby.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9592 secunde