Roxana Mărăcineanu speră că Turul ciclist al Franței și turneul de la Roland Garros să aibă loc

511
Roxana Mărăcineanu speră că Turul ciclist al Franței și turneul de la Roland Garros să aibă loc - turulfranteismart-1588690262.jpg

Articole recomandate

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, și-a exprimat speranța că cele două mari evenimente sportive programate între sfârșitul lunii august și începutul lunii octombrie, Turul ciclist al Franței și turneul de tenis de la Roland Garros, să se poată desfășura, cu sau fără public, informează agerpres.ro.


Ambele competiții au fost deja amânate din cauza pandemiei de coronavirus, Turul Franței urmând să se desfășoare între 29 august și 20 septembrie, în timp ce turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, care trebuia să înceapă inițial luna aceasta, se va derula în perioada 20 septembrie - 4 octombrie.


"Mulți actori mă roagă să mențin Turul Franței, chiar și cu porțile închise. Sper că el va avea loc, dar nu sunt sigură. Este însă prea devreme pentru a ne pronunța, nu se știe cum va evolua epidemia după izolare", a declarat Mărăcineanu pentru France Televisions.


La fel stau lucrurile și în cazul tenisului. "Atât Turul, cât și Roland Garros-ul sunt chintesența sportului profesionist cu public. Arenele de la Roland Garros au numeroase locuri de umplut, ar fi cea mai rea soluție să se dispute cu porțile închise. Însă nu vom ezita să o facem dacă supraviețuirea acestor sporturi este în joc", a subliniat fosta înotătoare de origine română.


Roxana Mărăcineanu a evocat, totodată, criticile la adresa deciziilor guvernului din care face parte, venind în special din lumea fotbalului, după ce Ligue 1 s-a văzut nevoită să pună capăt sezonului. "Există, în mod inevitabil, și nemulțumiți", a spus ministrul răspunzând din nou unui comentariu făcut de Jean-Michel Aulas, președintele clubului Olympique Lyon, invitându-l să "pună lucrurile în perspectivă" și "să privească dincolo de sectorul său de activitate".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7644 secunde