Ronaldinho, în arest! Eforturi la nivel înalt pentru eliberarea sa

831
Ronaldinho, în arest! Eforturi la nivel înalt pentru eliberarea sa - dddd-1583831974.jpg

Articole recomandate

Avocații fostului mare fotbalist brazilian Ronaldinho au încercat să obțină luni o audiere rapidă în fața justiției paraguayene pentru punerea în libertate provizorie a vedetei, deținută de patru zile la Asuncion pentru folosirea unui pașaport fals, relatează Agerpres. Potrivit mai multor surse apropiate de dosar, consultate de AFP, apărarea fostului internațional brazilian (39 ani) se luptă pentru obținerea unei audieri pentru marți în fața tribunalului din capitala Paraguayului.

Presa braziliană a relatat că ministrul justiției din Brazilia, Sergio Moro, a contactat autoritățile paraguayene pentru a obține clarificări în acest caz. Moro ''a sunat pentru a se informat în acest dosar (...) urmărit de guvernul brazilian'', a precizat un responsabil din ministerul paraguayan de justiție.

Ronaldo de Assis Moreira, cunoscut drept Ronaldinho, a fost arestat pe 6 martie împreună cu fratele său Roberto. Ambii sunt acuzați că au intrat în Paraguay cu pașapoarte false. Reținerea lor preventivă a fost confirmată sâmbătă de un judecător din capitala Paraguayului. Ronaldinho, câștigător al Balonului de Aur în 2005, sosise împreună cu fratele său la Asuncion pentru a promova o carte și pentru a participa la diferite acțiuni caritabile, la inițiativa fundației Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci.

Cei doi brazilieni au prezentat pașapoartele vameșilor, care nu au observat vreo neregulă. Poliția paraguayană a percheziționat apoi camerele lor de hotel și a descoperit pașapoarte false, făcute la Asuncion în urmă cu câteva luni, potrivit ministrului de interne Euclides Acevedo.

Apărarea fostului fotbalist a respins orice responsabilitate a fundației Fraternidad Angelical, a cărei președintă, Dalia Lopez, face obiectul unui mandat de arest. Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, pașapoartele au fost oferite de fundație lui Ronaldinho pentru ''a facilita posibilitatea de a face afaceri'' în Paraguay. ''Ronaldinho nu a comis niciun delict, deoarece el nu știa că pașaportul care i-a fost înmânat era fals'', a asigurat avocatul.

Marcos Estigarribia, avocatul Daliei Lopez, a precizat că aceasta ceruse unor intermediari să face demersurile pentru obținerea unor pașapoarte autentice la cererea fraților, care doreau să ''facă afaceri în Paraguay'', însă nu a bănuit niciodată că intermediarii au înmânat pașapoarte cu informații false, avocatul precizând că Ronaldinho și fratele său au plătit 5.000 de dolari pentru grăbirea ''procedurilor'' de obținere a pașapoartelor.

Pe lângă Ronaldinho și fratele său au mai fost arestați antreprenorul brazilian Wilmondes Sousa și două cetățene paraguayene, Maria Isabel Gayoso și Esperanza Apolonia Caballer, scandalul determinând și demisia directorului național al Migrației, Alexis Penayo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde