România va organiza Campionatele Mondiale de juniori U20 la haltere

171
România va organiza Campionatele Mondiale de juniori U20 la haltere - haltere-1582231835.jpg

Articole recomandate

România va organiza Campionatele Mondiale de juniori Under 20, competiție programată să se desfășoare la RIN Grand Hotel din București în perioada 14-21 martie și care reprezintă criteriu de calificare "Gold" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, ieri, pentru Agerpres, președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad.
 
"Organizarea unui astfel de eveniment este un prestigiu pentru România, mai ales în an olimpic. Campionatele Mondiale de juniori sunt și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și, evident, țările care au sportivi juniori Under 20 angrenați în procesul de calificare sunt foarte interesate de această competiție, mai ales că din punct de vedere al clasificării «Gold» este la fel de importantă ca o competiție destinată seniorilor. Ne așteptăm la o participare de aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de țări de pe cele 5 continente. România a mai organizat cu succes o ediție a Campionatelor Mondiale de juniori în 2009", a spus președintele. 


Lotul României pentru această competiție va fi format din 15 sportivi, nominalizarea acestora urmând să se efectueze la începutul lunii martie.


"România va avea o reprezentativă formată din aproximativ 15 tricolori, care vor evolua la masculin și feminin, înscrierile finale urmând să fie publicate cu două săptămâni înainte de startul competiției. Având în vedere experiența noastră în organizarea competițiilor internaționale din ultimii ani, sunt convins că și de data acesta vom face față și evenimentul va fi un succes pentru noi și un succes de imagine pentru România", a menționat oficialul FRH.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6012 secunde