Calificările pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup

România, miză pe tineret! Spectacol de baschet 3x3, pe faleza din dreptul Cazinoului

303
România, miză pe tineret! Spectacol de baschet 3x3, pe faleza din dreptul Cazinoului - romania-1624902653.jpg

Articole de la același autor

Desfăşurate pe faleza din dreptul Cazinoului din Constanţa, întrecerile din cadrul calificărilor pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup au fost extrem de animate. La naţionalele României (feminină şi masculină), accentul s-a pus pe tineret!

România a intrat în prima zi a competiţiei de la malul mării cu naţionala feminină. Deja calificată pentru turneul final de la Paris, graţie poziţiei din clasamentul mondial, România a aliniat la start o echipă reprezentativă tânără, evenimentul dorindu-se a fi un bun prilej de verificare a potenţialului jucătoarelor U23 care ne vor reprezenta, în acest an, la FIBA 3x3 U23 Nations League.

În componenţa Nicolett Orban, Alina Podar, Teodora Manea, Ana Ion, România a câştigat, scor 14-12, meciul cu Irlanda, cedând ulterior (13-18) în faţa Suediei.

Ziua a doua, a debutat în întreceri şi naţionala masculină, formată de asemenea din jucători de perspectivă, în condiţiile în care România s-a înscris şi în competiţia masculină din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League.


Alexandru Coconea, Christian Chiţu, Cristian Mâinea şi Daniel Mâinea au obţinut în faza inaugurală două victorii (17-16 cu Georgia şi 21-16 cu Irlanda), cedând cu Lituania (11-21) şi terminând grupa pe locul doi. A urmat meciul decisiv de calificare pentru turneul final FIBA 3x3 Europe Cup, împotriva Ucrainei, cedat din păcate de tricolori, scor 7-19.

Turneul de calificare de la Constanţa a fost organizat de Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi Sport Arena Streetball, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Turneul final FIBA 3x3 Europe Cup 2021 se va disputa la Paris, în perioada 10-12 septembrie, echipele calificate fiind următoarele: Estonia, Ţările de Jos, Ucraina, Lituania (masculin), Ungaria, Lituania, Ucraina, Marea Britanie (feminin).

XXX

Copiii de la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam” au avut parte, zilele trecute, de o întâlnire specială, chiar dacă și numai online. Fetele din lotul naţional de baschet 3x3 au dialogat cu micuţii pasionaţi de sportul sub panou. Au primit în schimb energia celor peste 30 de copii care au strigat din toate puterile „Hai, România!” şi le-au transmis în direct mesaje de încurajare.

Acţiunea a fost organizată de către Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, cu ocazia turneului FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier.

„Am vrut să păstrăm această tradiţie de a fi alături de copiii din Centrul de Plasament «Micul Rotterdam» cu ocazia evenimentelor internaţionale organizate la Constanța. Având în vedere condiţiile sanitare existente, nu am putut avea alături de noi sportivii din loturile naţionale, dar sper că energia transmisă de copii a ajuns la lotul nostru olimpic care se pregăteşte pentru Tokyo 2020”, a declarant preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, Andrei Talpeş.

Copiii au primit mingi de baschet, tricouri şi rucsaci. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3914 secunde