România, învinsă clar de Suedia, cu 2-0, ratează calificarea din preliminariile EURO 2020

203
România, învinsă clar de Suedia, cu 2-0, ratează calificarea din preliminariile EURO 2020 - romaniasuedialivevideoonlinevide-1573857281.jpg

Articole recomandate

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Națională din București, în penultimul său meci din Grupa F, scrie Agerpres.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) și Robin Quaison (34), obținând calificarea la EURO 2020.

Tricolorii păstrează șanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Națiunilor.

Primul sfert de oră al partidei au fost unul în care niciuna dintre echipe nu a reușit să își impună jocul. Prima ocazie a tricolorilor a fost șutul lui Stanciu (15) de la circa 20 de metri, deviat de Granqvist în corner.

Oaspeții au deschis scorul în min. 18, după ce Deac a pierdut o minge la centrul terenului, Forsberg l-a depășit în viteză pe debutantul Mogoș și a centrat în fața porții, de unde Berg a marcat simplu cu capul.

Imediat după gol jocul a fost întrerupt circa un minut din cauza petardelor aruncate de suporterii români.

România a făcut în continuare un joc neinspirat, fără orizont, cu o construcție greoaie, scandinavii conducând tactic partida, fără a forța.

O acțiune splendidă a nordicilor a dus la marcarea celui de-al doilea gol: Lustig a centra pentru Berg, acesta i-a așezat minge lui Quaison, care a înscris (34).

Finalul primei reprize a adus câteva acțiuni notabile ale echipei antrenate de Cosmin Contra, dar Olsen a reținut mingea trimisă din lovitură liberă de Mitriță (40), iar apoi Keșeru a trimis pe lângă poartă din cădere (40).

Jocul echipei României a fost ceva mai legat în repriza secundă, după intrările lui Hagi și Coman, însă fără a avea efectul scontat pe tabelă.

Tot oaspeții au avut ocaziile mai mari, Tătărușanu salvând golul în min. 59, la lovitura de cap a lui Berg, în urma centrării lui Sebastian Larsson.

Stanciu a tras din marginea careului advers, dar balonul s-a dus alături de poartă (67).

Suedia își putea mări avantajul, dar Rus a respins excelent șutul lui Ekdal (70), care a tras în bara transversală un minut mai târziu, de la 12 metri.

În min. 81, arbitrul italian Orsatp a oprit meciul un minut pe motiv de scandări cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalația de amplificare s-a procedat la apel făcut către spectatori să dea dovadă de civilizație.

România a mai avut două șanse de a marcat măcar golul de onoare, dar șutul lui Hagi (84), de la 22 de metri, s-a dus puțin pe lângă poartă, iar apoi portarul Olsen a respins de sub transversală mingea expediată de Mogoș (88), de la circa 25 metri.

România a evoluat dezamăgitor și a pierdut clar în fața Suediei, ratând practic o nouă campanie de calificare. Șansele tricolorilor de a ajunge la turneul final de anul viitor, găzduit de 12 orașe de pe continent, printre care și București, sunt destul de mici în continuare, fiind nevoie de două victorii în barajul Ligii Națiunilor, din martie anul viitor, pentru atingerea obiectivului.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ''Wanda Metropolitano'' (ora 21:45).

România - Suedia 0-2 (0-2)

Au marcat: Marcus Berg (18), Robin Quaison (34).

București, Arena Națională

Preliminariile EURO 2020 - Grupa F



Sursa stirii: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0762 secunde