Liga Naţională de baschet feminin

Revenire tardivă! Phoenix CSU Simona Halep s-a înclinat în faţa Olimpiei Braşov

200
Revenire tardivă! Phoenix CSU Simona Halep s-a înclinat în faţa Olimpiei Braşov - revenire-1615135238.jpg

Articole de la același autor

După debutul perfect în returul Ligii Naționale la baschet feminin, cu trei victorii în trei meciuri, echipa Phoenix CSU Simona Halep a revenit pe parchetul Sălii Sporturilor, pentru cel de-al doilea turneu organizat la Constanţa. O misiune mult mai dificilă şi totodată un bun prilej de a verifica nivelul actual, după doar o lună de pregătire în noua formulă.

Meci de mare luptă, în special în a doua sa parte, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanța, unde echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a primit replica Olimpiei Brașov, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale.

Ocupantă a locului patru în clasament, formația de sub Tâmpa a prestat un joc solid în primele două sferturi, adjudecate cu 18-11, respectiv 22-15, astfel că, la pauza principală, Olimpia avea un avantaj consistent, 40-26.

Fetele antrenate de Miroslav Popov au echilibrat balanţa în sfertul trei, câştigat însă, la limită, tot de braşovence, 19-18, iar efortul din sfertul patru, în care s-au impus cu 19-8, a rămas însă, din păcate, fără efect la general. Scor final, 67-63 pentru Olimpia Braşov.

De la Phoenix CSU Simona Halep, s-au remarcat Tierra Henderson, autoare a 12 puncte, Nicoleta Andreea Mititelu (nouă recuperări) şi Andreea Ioana Beldian (şase assist-uri).

„Dacă s-ar fi acordat un bonus pentru efortul depus în teren, cel puțin în ultima parte a meciului cu Olimpia Brașov, l-am fi meritat cu prisosință. Din păcate pentru noi, am prins prea târziu încredere în propriile forțe și am întrezărit abia spre final posibilitatea de a învinge ocupanta locului patru din clasamentul Ligii Naționale, astfel că a trebuit să ne recunoaștem învinși la o diferență de doar patru puncte.

În ciuda acestei înfrângeri, rămânem cu lucrurile bune, iar cel mai important dintre acestea este acela că ne-am demonstrat în primul rând nouă potențialul pe care îl avem atunci când intrăm cu încredere și determinare în teren.

Mititelu, Beldian, Wooten, Henderson, Nagy și toate celelalte jucătoare ale noastre nu au fost cu nimic mai prejos față de adversarele lor, motiv pentru care avem curajul să privim cu optimism spre viitor”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei:

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - FCC Baschet UAV Arad 78-61;

CS Municipal Satu Mare - CS Agronomia Bucureşti 67-45;

CS Universitatea Cluj-Napoca - ACS KSE Târgu Secuiesc 72-59;

CS Rapid Bucureşti - CSU Rookies Oradea 65-44;

CS Municipal Alexandria - CS Municipal Târgovişte 42-83.

În clasament, lideră este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, secondată de CS Municipal Satu Mare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6715 secunde