Respect, Dumitru Mihăilescu! Dispariția unui profesionist, dispariția unui sistem

592
Respect, Dumitru Mihăilescu! Dispariția unui profesionist, dispariția unui sistem - respect-1532361390.jpg

Articole de la același autor

Nici nu se stinseseră bine ecourile dispariției antrenorului emerit Ioan Veliciu, că o nouă lovitură năprasnică s-a abătut asupra sportului constănțean, care a mai pierdut un profesionist de calibru: Dumitru Mihăilescu. 


Fost atlet de mare performanță, fost director al CS Farul, ultima funcție deținută fiind cea de expert sportiv, Dumitru Mihăilescu a încetat din viață în noaptea de duminică spre luni, la Poiana Brașov. 


"Era în concediu cu familia, în Poiana Brașov. În jurul orei 4.00, soția sa a sesizat respirația anormală a lui Mișu, așa cum îi spuneam, de-o viață, noi, prietenii, familia, cei care am trăit și am făcut sport împreună. A chemat repede ambulanța, dar nu s-a mai putut face nimic. Cauza decesului este, cel mai probabil, un infarct. 


Am pierdut, astăzi, chiar când ne pregăteam să sărbătorim 40 de ani de la primul meu record național, la 5.000 m, un prieten, un coleg de excepție, am făcut sport împreună din 1971", a declarat Ilie Floroiu, fost director al CS Farul Constanța. 
Ca o ironie a sorții, pe 10 august, Dumitru Mihăilescu urma să iasă la pensie… 


Trupul neînsuflețit al fostului atlet va ajunge, în această seară, la Constanța și va fi depus la Biserica "Sf. Gheorghe", din vecinătatea Școlilor nr. 4 și 5. 


Înmormântarea va avea loc mâine, de la ora 12.30. Pe ultimul drum, cel spre cimitir, cortegiul funerar va face o escală și la stadionul "Farul". 


Redacția SPORT a ziarului "Cuget Liber", colegii de la CS Farul, Ilie Floroiu și Elena Frîncu transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate! 


"Sportul constănțean este din nou în lacrimi! Aducem un ultim omagiu celui care a fost un om, un dascăl, un manager deosebit, Dumitru Mihăilescu. Sufletul lui va trăi veșnic la Constanța. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", este mesajul transmis de directorul executiv Mariana Solomon și echipa sa de la DJST Constanța. 


Am lăsat special la urmă aceste scurte rânduri, pe care le scriu cu o mare tristețe, în care exprim un punct de vedere personal. Dispariția fizică (pentru că va fi în continuare în sufletele noastre) a lui Dumitru Mihăilescu face parte din dispariția unui sistem din care am făcut parte, dar care s-a alterat - cred - iremediabil. 


Era un sistem în care fiecare personaj avea locul și rolul său bine definite: sportivul face sport, antrenorul antrenează, conducătorul de club se ocupă de chestiunile administrative, jurnalistul scrie, spectatorii aplaudă în tribune. 


Dumitru Mihăilescu și-a interpretat excepțional partitura repartizată. A transmis presei mii de rezultate, a comentat mii de performanțe sportive, a contribuit în mare măsură, din spatele cortinei, la bunul mers al activității sportive de la Constanța. N-a ieșit în lumina reflectoarelor, însă mereu și-a făcut treaba bine. Foarte bine! 


Încet-încet, se duc oamenii despre care vă spuneam că au făcut parte din acel sistem. Iar în noul peisaj, unul cenușiu, marcat de mult amatorism și în care s-au amestecat rău de tot rolurile, au mai rămas o mână de inimoși, care nu au coborât ștacheta profesionalismului și a exigenței. Sunt acum oameni care se pricep la toate, care nici măcar nu realizează câtă suferință au pricinuit în jur… 


Respect, Dumitru Mihăilescu, îți mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru sportul constănțean! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0473 secunde