Real Madrid a detronat-o pe Manchester United și a redevenit cel mai bogat club din lume

365
Real Madrid a detronat-o pe Manchester United și a redevenit cel mai bogat club din lume - real-1548338016.jpg

Articole recomandate

Real Madrid, grație mai ales celei de-a treia victorii consecutive în Liga Campionilor, a detronat-o pe Manchester United și a redevenit cel mai bogat club de fotbal, potrivit listei celor mai bogate 20 de cluburi din lume, publicată joi de cabinetul Deloitte, scrie AFP.

Pentru prima oară, în Top 10 se află "Big Six" din Premier League: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham.

În sezonul 2017-2018, Real a obținut venituri de 674,6 milioane de lire sterline, devenind pentru a 12-a oară cel mai bogat club din lume, madrilenii fiind pentru prima oară în această ipostază după sezonul 2014-2015.

Manchester United, eliminată în sezonul trecut în optimile de finală ale Ligii Campionilor, a coborât pe locul 3, fiind depășită de Real și FC Barcelona. Bayern Munchen, Manchester City, Paris Saint-Germain, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham completează Top 10 al celor mai bogate cluburi din lume, în care nu se află nicio reprezentantă a Italiei.

Parcursul bun al lui Liverpool în Liga Campionilor (finală pierdută în fața lui Real) a permis grupării engleze creșterea cifrei de afaceri cu 90,6 milioane de euro față de sezonul precedent.

În schimb, Arsenal, absentă din Liga Campionilor pentru prima oară după 20 de ani, a pierdut trei locuri în clasament, ajungând pe poziția a 9-a, pierzând totodată 30 de milioane de lire sterline. Această scădere ilustrează foarte bine importanța din ce în ce mai mare a drepturilor TV în Liga Campionilor, estimează Deloitte.

Provenite din cele cinci campionate mari ale Europei (Anglia, Germania, Spania, Italia și Franța), cele mai bogate 20 de cluburi din lume au obținut în total venituri de 7,4 miliarde de lire sterline în sezonul 2017-2018, în creștere cu 6% față de sezonul precedent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.705 secunde