Răzvan Florea, noul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Triatlon. „Suntem pe un drum bun!”

276
Răzvan Florea, noul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Triatlon. „Suntem pe un drum bun!” - razvan2-1605021635.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Triatlon a anunțat, luni, 9 noiembrie, că Vlad Stoica preia, cu 30 din 34 din voturi exprimate, funcţia de președinte al Federaţiei Române de Triatlon.

Până în prezent, Vlad Stoica a avut rolul de președinte interimar al FRTRI după decesul regretatului Peter Klosz, în noiembrie 2019, a fost membru fondator al FRTRI şi vicepreședinte încă din anul 2013.

Pentru funcția de președinte, au mai candidat Sorin Boriceanu (ACS Energy Club), Dumitru Aurelian Blănaru (CSM Brăila) şi Daniel Ioan (ACS Tri Aluta).

Constănţeanul Răzvan Florea, unicul înotător român medaliat la Jocurile Olimpice (bronz la ediţia de la Atena, din 2004), și Viktor Klosz au fost votați vicepreședinți.

Au fost votați și cei opt membri ai Biroului Federal și, pentru prima dată, a fost votată în funcție și o reprezentantă a sexului feminin.

Cei opt membri votați ai Biroului Federal sunt: Adina Dușa, Marius Grigore, Papp Jozsef, Daniel Nistoroiu, Istvan Besnyei, Alexandru Koncz, Marius Alexandru Dragu şi Adrian Toader.

„Am fost impresionat în primul rând de prezența numeroasă la această Adunare Generală foarte importantă pentru viitorul FRTRI. Sunt vremuri în care este dificil și riscant să te deplasezi și atât prezența numeroasă, cât și votul exprimat arată cât de aliniată în direcția corectă este această comunitate.

Dorim să continuăm ceea ce s-a început. Suntem pe un drum bun cu sportivi de perspectivă”, a declarat Răzvan Florea, medaliat olimpic.

Duchampt, cursă excelentă la Valencia

Felix Duchampt, sportivul francez în vârstă de 31 de ani care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a reușit o cursă excelentă la Valencia ITU Sprint Triathlon World Cup.

Duchampt s-a clasat pe locul 24, în spatele unui pluton foarte puternic format din cei mai puternici triatloniști ai momentului, precum Luis Vincent, care a și câștigat cursa, ori campionul olimpic Alistar Brwonlee.

„Încet-încet, Felix se apropie de cea mai bună formă din viața lui competitivă în speranța că la JO Tokyo va face vârf de formă”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Triatlon.

Glinţă, nou record naţional

Întrecerile concursului internațional de înot în bazin de 25 de metri din capitala Ungariei au continuat luni, 9 noiembrie, cu alte noi probe, iar Robert Glință, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a continuat seria evoluțiilor foarte bune.

În proba de 200 m spate a International Swimming League (ISL), înotătorul român a terminat cursa pe locul 5, cu timpul de 1:51.87, ceea ce reprezintă un nou record național. Vechiul record - 1:51.92 - a fost realizat tot de către Robert Glință, în 2016, la Campionatele Mondiale de la Windsor (Canada).

Iată şi timpii obţinuţi de ocupanţii locurilor de pe podium, în proba de 200 m spate: locul 1 - Evgheni Rîlov (Rusia; 1:48.62), locul 2 - Kliment Kolesnikov (Rusia; 1:49.26), locul 3 - Ryosuke Irie (Japonia; 1:49.40).

Tot la Budapesta, Robert Glinţă corectase anterior recordurile naţionale în probele de 50 m spate şi 100 m spate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2612 secunde