Pugiliştii români, redutabili la Turneul internațional „Golden Glove” din Serbia

262
Pugiliştii români, redutabili la Turneul internațional „Golden Glove” din Serbia - pugilistii2-1614021076.jpg

Articole de la același autor

Salbă de medalii pentru loturile naţionale de box-tineret (masculin şi feminin) ale României, care au debutat cu dreptul pe plan internațional în 2021. România a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni la Turneul internațional „Golden Glove” („Mănuşa de Aur”) din Serbia, informează Federaţia Română de Box.

În competiția feminină, sportivele tricolore au câștigat patru medalii de aur: Gabriela Lazarov, în limitele categoriei 54 kg, Nicoleta Banciu (categ. 57 kg), Alina Crețu (categ. 69 kg) și Loredana Marin (64 kg). De altfel, campioana europeană de anul trecut Loredana Marin și-a confirmat forma deosebită, impunându-se rapid (KO tehnic în prima repriză) în întâlnirea din finală, cu Tara Bohatjuk, din Bosnia-Herţegovina.

Băieții conduși de antrenorul Relu Auraș au arătat și ei un potențial îmbucurător, în perspectiva Campionatului Mondial de tineret, din aprilie, adjudecându-și nu mai puțin de opt medalii - trei de aur bronz, patru argint și una de bronz.

Performerii acestei competiții, sportivii urcați pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, au fost Gheorghe Ghinoiu (categ. 49 kg), Adrian Preda (categ. 56 kg) și, mai ales, Iulian Dumitrescu (categ. 75 kg). Sportivul legitimat la CSM Ploiești a avut o serie de patru victorii extrem de convingătoare, ridicându-și nivelul de la un meci la altul, astfel că, în semifinale și finală, și-a învins categoric adversarii, înainte de limită, în repriza a treia cu Jelec Duzel, respectiv în repriza întâi, cu Stefan Krasnic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3657 secunde