Proiect pe 4 ani pentru rugby-ul constănțean. "Să ne unim forțele!"

1381
Proiect pe 4 ani pentru rugby-ul constănțean.

Articole de la același autor

Reuniunea de la finalul săptămânii trecute, de la Hotel Parc din Mamaia, la care au participat reprezentanții cluburilor sportive constănțene și cei ai Federației Române de Rugby, a fost una în care s-a spus lucrurilor pe nume și s-au pus bazele unui proiect de dezvoltare pe patru ani.

Inițiate de președintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan, discuțiile - pe alocuri chiar aprinse - au scos în evidență problemele reale ale rugby-ului românesc, iar toți cei prezenți (foști mari jucători, antrenori, conducători de cluburi, reprezentanți ai federației) au fost de acord că trebuie identificate soluții de redresare cât mai rapide. 


"Județul nostru reprezintă un nucleu puternic al rugby-ului românesc. Sunt cluburi nu numai în Constanța, ci și în Cumpăna, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu sau Nicolae Bălcescu, în cadrul cărora activează sute de copii, de care trebuie să avem grijă. Am propus un proiect pe patru ani, care să se desfășoare în etape succesive, incluzând selecții în școli, colaborări cu alte structuri sportive din județul Constanța, alături de care să inițiem evenimente de natură a crește numărul de practicanți ai rugby-ului. În final, să creăm un nucleu de mare performanță, care să reprezinte Constanța la Campionatele Naționale și România în marile competiții ale lumii. S-ar putea crea un club nou, CSM-Farul, care să ducă mai departe tradiția în performanță a rugby-ului constănțean", a declarat Vasile Chirondojan. 


Președintele Cleopatrei a transmis mesajul conform căruia rugby-ul constănțean susține actuala echipă de conducere a Federației Române de Rugby.

"Susținem actuala echipă de conducere a Federației Române de Rugby. Suntem alături de președinte și de staff-ul său și împreună ne dorim să derulăm proiecte prin care să redăm rugby-ului constănțean și românesc strălucirea de altădată.

Vrem să atragem copiii către sport, către rugby, să-i creștem pe jucătorii români, să creăm un cadru de pregătire și de competiție adecvat, astfel încât echipa națională să nu mai fie nevoită să apeleze la jucători naturalizați, să promovăm o generație de valoare competitivă, cu care, în viitor, să ne putem din nou măsura forțele cu marile puteri ale Europei.

Nu trebuie să urmărim rezultatele imediate, trebuie să avem răbdare și va veni și performanța.

Vrem să readucem suporterii în tribunele stadioanelor, așa cum se întâmpla acum 30-40 de ani, când 15.000 de oameni veneau să vadă un meci al Farului. Am fost atunci campioni, dar nu putem trăi la infinit din amintiri. Trebuie să începem să construim și trebuie să fim susținuți în acest demers", a mai spus președintele Chirondojan.

Cursuri de perfecționare pentru antrenori

În opinia sa, un aspect foarte important îl reprezintă pregătirea antrenorilor.

"Avem nevoie de tehnicieni competitivi, care să fie la zi cu metodele moderne de antrenament. Au fost aduși în România, pe bani mulți, antrenori străini. Trebuie să îi folosim mai mult în special pentru perfecționarea antrenorilor noștri, să susțină cursuri, pentru că, fără antrenori buni, copiii nu pot progresa", a explicat Vasile Chirondojan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2017 secunde