Probleme pentru Tomitani. Constănțenii nu au bani pentru deplasarea la Baia Mare

688
Probleme pentru Tomitani. Constănțenii nu au bani pentru deplasarea la Baia Mare - probleme-1565358063.jpg

Articole de la același autor

Echipa de rugby Tomitanii Constanța traversează momente dificile. Formația de la malul mării a fost repartizată în Grupa A a Cupei României, alături de Știința Baia Mare, Timișoara Saracens și Universitatea Cluj.

În prima partidă constănțenii ar fi trebuit să se deplaseze la Baia Mare, pentru meciul cu Știința, însă acest lucru nu este posibil din cauza lipsei de fonduri. Președintele celor de la Tomitanii Constanța, Cristian Cojocaru, a declarat pentru "Cuget Liber" că pentru deplasarea de la Baia Mare, echipa dobrogeană ar fi avut nevoie de 30.000 de lei, sumă de care echipa de pe litoral nu dispune la această oră.

Tomitanii Constanța a făcut o cerere la Federația Română de Rugby pentru a reprograma partida, însă din cauza calendarului aglomerat, acest lucru nu a fost posibil. Tomitanii vor pierde întâlnirea la masa verde cu scorul de 0-5 și astfel constănțenii vor pleca cu un dezavantaj în această competiție.

"Nu putem merge la Baia Mare să jucăm partida. Nu avem bani. Am avut o discuție cu autoritățile locale, care ne-au promis că situația se va rezolva cât mai repede. Este foarte greu să supraviețuim în aceste condiții. Într-o deplasare de acest gen merg cel puțin 30 de persoane. Sunt costuri foarte mari. Sperăm ca până la meciul cu Universitatea Cluj de pe teren propriu, situația să se rezolve. Am avut o discuție cu oamenii din club și le-am promis că totul va fi bine. Antrenorul Danie de Villiers a cerut o garanție că vom face rost de bani. Eu zic că în cele din urmă autoritățile ne vor ajuta", a declarat Cristian Cojocaru.

Meciurile din Grupa A din Cupa României se vor disputa în sistem tur-retur. Astfel, Tomitanii Constanța speră ca până la următoarea deplasare de la Timișoara lucrurile să se rezolve din punct de vedere financiar.

Suporterii rugby-ului constănțean nu au rămas impasibili când au observat problemele pe care le au cei de la Tomitanii. Oamenii care au trăit pe viu performanțele obținute de Farul Constanța pe vremuri pun acum întrebări pe rețelele de socializare, dar și prin scrisori adresate către clubul Tomitanii Constanța, despre situația actuală.

Președintele Cristian Cojocaru ne-a explicat că în suma de 30.000 de lei intră transportul, cazarea, medicația, baremul pentru arbitraj și asigurarea condițiilor bune în care trebuie să stea sportivii până la ora disputării meciului respectiv.

Marcel Toader, regretat de rugbyști

Cristian Cojocaru a vorbit pentru "Cuget Liber" și despre dispariția fostului mare rugbyst al Constanței și al echipei naționale, Marcel Toader. Acesta a spus că dincolo de viața de vedetă pe care a dus-o, Marcel Toader a fost remarcat în sportul cu balonul oval și a avut evoluții incredibile pentru Farul Constanța, Steaua București, dar și pentru echipa națională a României.

"Marcel Toader a început rugby-ul la Portul Constanța sub bagheta magică a regretatului Iancu Băcioiu. A participat împreună cu echipa națională a României la Cupa Mondială din 1987, acolo unde a avut evoluții incredibile. A făcut meciuri memorabile. Este păcat că a plecat atât de repede dintre noi. Ne pierdem valorile pe care ar trebui să le respectăm mai mult atunci când sunt în viață. O amintire plăcută cu Marcel Toader am de anul trecut, atunci când am promovat în Liga Națională cu Tomitanii. A venit în tribune să ne susțină și a rămas plăcut impresionat de ce a văzut, mai ales că știa că noi am plecat de la zero" , a mai adăugat Cristian Cojocaru.

Tomitanii Constanța așteaptă acum banii din partea autorităților locale, buget care ar asigura pentru echipa de pe litoral condiții normale pentru a putea face față în Super Liga Națională de Rugby.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8661 secunde