Primăvară șahistă. Cupa Academicus-Junior, ediția întâi

343
Primăvară șahistă. Cupa Academicus-Junior, ediția întâi - primavarasah-1553637744.jpg

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" Constanța, în parteneriat cu ACS Juniorul, a organizat, zilele trecute, prima ediție a concursului de șah Cupa Academicus-Junior. 


Concursul a beneficiat de condiții foarte bune de desfășurare în incinta campusului universitar, fiind o adevărată bucurie pentru tinerii șahiști să-și etaleze cunoștințele pe tabla cu 64 de pătrate. 


"Este un început al acestei colaborări, cu frumoase perspective de viitor, având în vedere totala implicare a factorilor de decizie ai universității", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 
Cei 39 de concurenți, reprezentând Palatul Copiilor, Juniorul Constanța, Sissa Constanța și CS Năvodari, au fost împărțiți în trei grupe, în funcție de vârstă și nivel de pregătire. Competiția s-a derulat pe parcursul a șase runde la un timp de joc specific șahului rapid, la sfârșit, clasamentele arătând astfel: concurs A: 1. Edward Andrei Focșa (5,5 p), 2. Andrei Trofimov (5 p), 3. Costin Văeanu (4 p), David Islai (4 p), 4. Sebastian Rădulescu (4 p), toți de la Palatul Copiilor; concurs B: 1. Robert Bîcu (6 p; Palatul Copiilor) 2. Ionuț Zuza (4 p; Juniorul), Andrei Lupu (4 p; Juniorul), Andreas Tănase (4 p; Palatul Copiilor); concurs C: 1. Albert Ionescu (5 p; Juniorul), 2. Bogdan Patrichi (5 p; Juniorul), 3. Vlad Brăiculescu (4 p; Palatul Copiilor). 


Concursul a reprezentat un test de pregătire în vederea participării la următoarele competiții oficiale: Cupa Primăverii, ediția a V-a, programată în zilele de 6 și 7 aprilie, în organizarea Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia, și Campionatele Naționale individuale pentru copii, juniori și tineret, care se vor desfășura, în perioada 5 - 25 aprilie, în stațiunea Căciulata. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.495 secunde