HCDS, în faţa euro-duelului cu Sporting Lisabona

Preşedintele Stănescu: „Sper să facem două meciuri mari și să reușim să ne calificăm”

265
Preşedintele Stănescu: „Sper să facem două meciuri mari și să reușim să ne calificăm” - presedintele-1600614637.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud începe plină de energie o săptămână foarte importantă, marcată de un joc ce îi poate deschide larg porţile spre o calificare istorică în grupele EHF European League, o competiţie nou înfiinţată, ce reuneşte la start echipe de top ale handbalului continental.

După ce a încheiat cum nu se poate mai bine seria de trei partide din primul turneu al Ligii Naţionale - trei victorii la Sfântu Gheorghe -, HC Dobrogea Sud se pregăteşte acum pentru meciul cu Sporting Lisabona, programat, mâine, de la ora 19.45, la Sala Sporturilor.

Această primă manşă a „dublei” cu lusitanii, din turul 2 al EHF European League, este foarte importantă, fiecare gol marcat urmând a cântări mult în economia generală a calificării.

Lideri în Liga Zimbrilor, „delfinii” au avut, vineri, zi de odihnă, iar în week-end, şi-au reluat antrenamentele cu gândul la euro-duelul cu Sporting. În lot, atmosfera este foarte bună şi toată lumea îşi doreşte ca HCDS să aibă un parcurs cât mai lung în cupele europene.

„Am avut un start bun de sezon, cu trei victorii și, datorită golaverajului, suntem pe primul loc. Am pierdut finala Cupei României, cu Dinamo, dar am jucat bine 45 de minute și consider că, anul acesta, suntem mult mai aproape de ei. Chiar dacă rămân favoriți, ne vom lupta pentru titlu.

Meciurile grele abia încep. Ne pregătim pentru o «dublă» foarte importantă cu Sporting Lisabona, o echipă foarte bună, care a jucat, în ultimele sezoane, în Liga Campionilor. Handbalul portughez a progresat foarte mult, avem și noi experiența cu Porto, din urmă cu două sezoane, din grupele Cupei EHF.

Adversarii noștri au prima șansă, dar suntem capabili să ne batem cu ei. Sper să facem două meciuri mari și să reușim să ne calificăm”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

XXX

La rândul său, Sporting a început bine sezonul intern. Echipa antrenată de Rui Silva a debutat, pe 12 septembrie, în prima ligă portugheză cu o victorie clară pe teren propriu: 31-17 cu Boavista Porto, iar vineri seară, „leii” s-au impus în deplasarea de la Gaia, scor 32-27. Astfel, lusitanii au şi ei motive de a fi optimişti.

„În România, va fi un meci total diferit, cu o echipă mult mai competitivă. Ne așteaptă și un drum lung, dar vom pleca devreme pentru a avea o zi să pregătim meciul acolo. Echipa este concentrată și motivată și își dorește să joace în grupele Europa League. Va fi o dublă întâlnire, ne dorim să câștigăm acolo și să obținem calificarea acasă”, a declarat Rui Silva. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5643 secunde