Președintele COSR, Alin Petrache, o propunere de nota 10!

198
Președintele COSR, Alin Petrache, o propunere de nota 10! - cosr-1453400999.jpg

Articole recomandate

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a transmis către Parlament și Guvern amendamentul pentru modificarea Legii nr. 75/1994 pentru ca Imnul României să fie intonat la toate finalele competițiilor sportive. Această propunere a fost făcută de președintele COSR, Alin Petrache, și a fost aprobată, miercuri, de Comitetul Executiv al forului olimpic. 


"Având convingerea că reprezentăm o voce unanimă a sportului românesc, dar și a consumatorului de sport, vă înaintăm prezenta solicitare apreciind asupra importanței pe care o are Imnul Național în conștiința unui neam. Simbol al identității naționale, cu influență directă asupra mentalității generale și rol important în formarea și educația copiilor și tinerilor, Imnul Național reprezintă, în opinia noastră, cea mai elevată formă de cultivare a sentimentului de mândrie națională, bazat pe tradiție, pasiune, respect, excelență", se arată în documentul transmis de COSR. 


COSR a propus completarea articolului 10 cu un alineat nou care conține următoarea afirmație: "Pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia competițiilor sportive oficiale, de nivel național, etapele finale, pentru toate categoriile de vârstă".


Alin Petrache a declarat: "Mă bucur ca toți colegii mei au îmbrățișat această propunere. Este un lucru normal intonarea Imnului Național la competițiile sportive naționale. Dacă mi se va cere, voi susține amendamentul și în Parlament. Sunt convins că va fi îmbrățișat de majoritatea parlamentarilor". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Sport : "Vă rog să nu demisionați!"
Pagina a fost generata in 1.6426 secunde