Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace timp de un an fără spectatori

578
Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace timp de un an fără spectatori - premierleague-1589902198.jpg

Articole recomandate

Premier League ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace timp de un an fără spectatori, chiar dacă așa-numitul Project Restart va avea succes, informează Agerpres.


"Situația sănătății publice nu se va schimba în următoarele șase până la douăsprezece luni. Este important ca lumea să înțeleagă acest lucru", a declarat consilierul medical al Premier League, Mark Gillett, după discuții cu Comisia pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), care se ocupă și de reluarea sportului de înalt nivel.


Luni, cele 20 de cluburi din elita fotbalului englez au aprobat în unanimitate un protocol medical care le va permite jucătorilor să reia antrenamentele începând de marți după-amiază, jucătorii păstrând distanța socială.


O altă etapă către reluarea sezonului 2019-2020 o reprezintă un al doilea protocol, ce va autoriza contactelor. Acest al doilea protocol va fi supus aprobării cluburilor la două reuniuni ce vor avea loc săptămâna viitoare.


A treia etapă ar însemna reluarea meciurilor cu porțile închise.


Potrivit lui Mark Gillett, autoritățile sanitare din Anglia ar putea cere ca jucătorii să fie plasați în carantină cu 14 zile înaintea oricărui meci.


Premier League a precizat că va trimite o "echipă de inspecție independentă" ce va vizita "fără preaviz" terenurile de antrenament pentru a se asigura că protocoalele sunt respectate.


Ultimul meci din campionatul Angliei a avut loc pe 9 martie. Premier League speră că va putea încheia sezonul disputând cele 92 de meciuri rămase.


Project Restart prevedea inițial reluarea antrenamentelor colective începând de luni și reluarea meciurilor pe 9 iunie, însă au apărut întârzieri din cauza reticențelor legate de securitatea sanitară sau de modalitățile de revenire a competiției, ca desfășurarea meciurilor pe terenuri neutre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7536 secunde