Poveste de viață ca-n filme! De la scaun cu rotile, la transferul la Real Madrid

1117
Poveste de viață ca-n filme! De la scaun cu rotile, la transferul la Real Madrid - njk3zdyyngzknjcxytaznjlkodi1ogm4-1560415226.jpg

Articole recomandate

Ferland Mendy (23 de ani), noul fundaș stânga al lui Real Madrid, are o poveste de viață incredibilă. Doctorii i-au spus că ar fi putut să nu mai meargă niciodată.

Jucătorul francez s-a născut într-o familie modestă, de origine africană. Sezonul recent încheiat a fost cel mai bun din cariera sa de până acum. A jucat pentru Olympique Lyon în 44 de partide, a înscris trei goluri și a reușit trei pase decisive. Lucrurile arătau complet diferit acum 10 ani.

Doctorii i-au spus lui Ferland Mendy că șansele să mai joace fotbal sunt aproape inexistente

Ferland Mendy s-a făcut remarcat la academia de juniori a lui PSG, la vârsta de nouă ani. Idolul francezului era Ronaldinho și visa să ajungă să joace la același nivel. Din păcate, Mendy a suferit o accidentare dură la șold, care i-a declanșat artrita. Problema l-a ținut departe de teren, iar doctorii i-au spus că șansele să mai meargă vreodată sunt mici, iar să joace fotbal aproape inexistente. A fost nevoit să învețe să folosească un scaun cu rotile, ca să se poată deplasa.

Mendy a urmat un program de reabilitare. A învățat să meargă din nou, și-a recuperat mușchii pierduți și le-a dovedit contrariul doctorilor.

Ferland Mendy a fost format de aceeași academie ca Pogba, Aubameyang și Payet

Mendy a plecat de la academia lui PSG și după ce a demonstrat că este chiar mai bun ca înainte, a intrat în atenția celor de la Le Havre, care au semnat cu tânărul jucător în 2013. Academia de la Le Havre este una dintre cele mai bune din Franța și a produs jucători precum Benjamin Mendy, Paul Pogba, Dimitri Payet, Steve Mandanda și Pierre-Emerick Aubameyang.

Progresul lui Mendy nu a scăpat neobservat de Olympique Lyon, care l-a achiziționat pentru suma de cinci milioane de euro în 2017.

Sezon special pentru Mendy: debut la națională și transfer la Real Madrid

Sezonul care tocmai s-a încheiat i-a adus lui Mendy prima convocare la echipa națională și debutul în fața celor de la Uruguay, în meciul Franța-Uruguay 1-0, când a jucat în locul lui Benjamin Mendy, care a fost accidentat.

Toată munca francezului a fost încununată cu transferul la Real Madrid, realizat pentru 50 de milioane de euro. Fundașul este un jucător de viitor, care poate fi o piesă importantă și pentru naționala Franței, care cel mai probabil se va califica la Euro 2020.


sursa: digisport.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6697 secunde