Obiectiv realist la HC Dobrogea Sud

Portarul Ionuţ Iancu: „Ne dorim să câştigăm Cupa României”

584
Portarul Ionuţ Iancu: „Ne dorim să câştigăm Cupa României” - portarul-1613748368.jpg

Articole de la același autor

Portarul echipei HC Dobrogea Sud și al naționalei de handbal a României, Ionuț Iancu, a ajuns la vârsta maturității sportive, iar aspirațiile sale sunt pe măsură. Pandemia Covid-19 pune bețe-n roate performanței și, mai ales, spectacolului sportiv, iar cel mai mare „of” al handbalistului este că nu poate juca, încă, în faţa suporterilor, să le dedice victoriile și să-și ia energia de la ei atunci când pierd, pentru a merge mai departe.

„Mi-e foarte dor să îi văd în tribune. Altfel ne raportăm la meci și altfel jucăm cu ei în sală. Sperăm să se termine cât mai repede cu această pandemie și să revină suporterii alături de noi. Ne dorim să jucăm acasă, în sala noastră, să nu mai fim tot timpul plecați, ba la Sfântu Gheorghe, ba la București.

Este foarte greu să te pregătești când sunt pauze atât de mari între turnee. Din cauza măsurilor, nu putem face duș la sală, afară e frig acum și mulți băieți au răcit. Mesajul meu pentru colegi este să fim tari, să fim atenți și să încercăm să nu ne accidentăm. Astea sunt condițiile, nu avem ce face, trebuie să mergem înainte.

Chiar dacă suporterii nu ne sunt alături, trebuie să dăm ce avem mai bun la fiecare meci și să obținem rezultate, pentru că ne dorim foarte mult o medalie”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Ionuţ Iancu.

HC Dobrogea Sud este în grafic pentru atingerea obiectivelor din acest sezon: o medalie în campionat și calificarea în turneul Final Four al Cupei României, performanțe care i-ar asigura prezența în viitorul sezon al cupelor europene.

„Dacă se va încheia campionatul după retur, fără play-off, așa cum se aude, va fi greu să recuperăm diferența față de Dinamo. Un obiectiv realist ar fi locul doi, dar, dacă vom avea șanse la locul întâi, vom trage tare, nu vom renunța. Nu este imposibil. Și, bineînțeles, ne dorim să jucăm în Final Four, în Cupa României, și să câștigăm acest trofeu”, a explicat handbalistul.

XXX

Pentru Ionuț Iancu, echipa națională rămâne o prioritate, mai ales în acest an, în care tricolorii au șanse reale de calificare la EURO 2022.

„Am avut un parcurs frumos. Am jucat bine în Suedia și am obținut o victorie la diferență mare cu Muntenegru. Ne așteaptă, în martie, două meciuri destul de grele cu Kosovo. Chiar dacă sunt cotați mai slab, trebuie să fim montați, pentru că, mai ales în deplasare, nu va fi ușor. Sperăm și la o surpriză, acasă, cu Suedia, vicecampioana mondială. Dar trebuie să facem un meci foarte bun în Muntenegru. Cu siguranță, vom merge acolo să dăm totul pe teren și să câștigăm”, a mai spus Iancu.

România va juca următoarele meciuri în Grupa a 8-a din preliminariile EURO 2022 pe 10 și 14 martie, contra selecționatei Kosovo.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5419 secunde