Polițiști cercetați pentru luate de mită!

117
Polițiști cercetați pentru luate de mită! - mitameritocratiaro-1521194094.jpg

Articole recomandate

Doi agenți din cadrul Poliției municipiului Bistrița, de la Biroul de ordine publică, sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în acest caz fiind efectuate mai multe percheziții, dintre care una la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES de Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Bistrița-Năsăud.


În cursul zilei de joi, 15 martie, ofițeri de poliție judiciară din SJA Bistrița-Năsăud, cu sprijinul colegilor din Cluj, Maramureș și de la IPJ Bistrița-Năsăud și sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, una dintre locații fiind sediul poliției județene.


Perchezițiile domiciliare au vizat strângerea de probe într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în care sunt cercetați doi agenți de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.


"În sarcina celor doi polițiști s-a reținut că, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor în trafic la regimul circulației pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, aceștia pretindeau și primeau diferite sume de bani (între 50 lei și 300 lei) sau alte foloase de la conducătorii auto care încălcau dispozițiile legale. Una dintre fapte a fost comisă de către cei doi în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu lua măsurile legale pentru evitarea tragerii la răspundere penală a unei persoane pe care au surprins-o în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din rezervorul autovehiculului pe care îl conducea, autovehicul proprietate al unei societăți comerciale la care respectiva persoană era angajat. De la această persoană cei doi polițiști au pretins și primit aproximativ 20-30 litri motorină și suma de 200 lei", se arată în comunicatul SJA.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe agende cu însemnări și înscrisuri de interes pentru acest dosar penal, precum și sume de bani.


Cei doi polițiști au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru audieri, iar procurorul a dispus pentru unul dintre aceștia măsura reținerii pentru 24 ore, în timp ce cealaltă persoană este cercetată în stare de libertate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.104 secunde