Liga Naţională de handbal masculin

Ploaie de goluri cu CSM Reşiţa. HC Dobrogea Sud dă credit tineretului

258
Ploaie de goluri cu CSM Reşiţa. HC Dobrogea Sud dă credit tineretului - victorie-1614357189.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a bifat victoria cu numărul 14 în actuala ediţie a Ligii Naţionale. „Delfinii” au surclasat-o pe CSM Reșița, scor 37-17 (16-9), într-o partidă disputată, vineri, 26 februarie, la Sala Rapid din București. A fost un meci la discreția handbaliştilor constănţeni și un bun prilej pentru antrenorul Djordje Cirkovic de a-i vedea la treabă pe juniorii de la Academia HCDS.

Interul dreapta Ionuț Adrian Stănescu a repetat evoluția bună din meciul cu Magnum Botoșani, iar extrema dreaptă Teodor George Ștefan, debutant la numai 16 ani în Liga Naţională, a evoluat și el cu mult curaj, reușind să își treacă numele pe lista marcatorilor. A fost ziua tinerilor, Daniel Susanu și Alexandru Andrei fiind cei mai prolifici jucători ai HCDS, urmați de Stănescu în topul marcatorilor.

„Ne bucurăm că jucăm. Am luat din nou patru tineri în lot. A fost un meci mai ușor, dar este foarte greu să te pregătești când ai pauze așa de mari între etape. Se întrerupe iar campionatul, pentru că joacă echipele naționale. Dar, la ora asta, încă nu știm când va fi următoarea etapă! Va fi în martie, va fi în aprilie…”, a declarat antrenorul Djordje Cirkovic, care nu i-a folosit în acest meci pe experimentaţii George Buricea, Ionuţ Iancu sau Zoran Nikolic, cel mai nou membru al „clubului +30”.

„Mă simt un jucător cu experiență și vreau să fiu un lider în teren. Sunt de cinci ani la Constanţa și, normal, mă simt ca acasă. Vreau să joc în continuare după sezonul acesta, care e foarte greu pentru noi. Cu sistemul actual - meci, pauză o lună, iar meci - este foarte greu să rămânem în formă. Trebuie să ai voință pentru handbal. Acum, ne vom pregăti pentru următorul meci, cu CSM București”, a declarat Zoran Nikolic.

După 18 etape, HC Dobrogea Sud acumulează 42 de puncte și urcă pe locul 2 în clasament, cel puțin până sâmbătă dimineață, când Potaissa Turda (40 de puncte) va joacă împotriva CSM-ului Făgăraș.

Au evoluat: Vasile, Chilianu - Susanu 8 goluri, Andrei 6, Stănescu 5, Komogorov 4, Nikolic 3, Nistor 3, Ignat 3, Ștefan 3, Ilie 2, Chikovani, Chiuffa, Simovic, Șandru, Bruj.

XXX

Liga Naţională va lua pauză după etapa a XVIII-a, pentru a permite echipelor naționale să evolueze în calificări pentru EURO 2022 și Jocurile Olimpice de la Tokyo. Încă nu a fost programată etapa a XIX-a, în care HCDS trebuie să joace cu CSM București. La fel, nici următoarele etape, până la finele returului. Calendarul EHF prevede încă o rundă de meciuri, la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai. FRH a hotărât eliminarea play-off-ului și a play-out-ului în acest sezon, în Liga Naţională. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3975 secunde