Planuri date peste cap la Tenis Club Idu. "Trebuia să organizăm un super-turneu"

400
Planuri date peste cap la Tenis Club Idu.

Articole de la același autor

Una dintre cele mai moderne baze de tenis din Constanța este, fără doar și poate, Clubul Sportiv Idu, din stațiunea Mamaia. Complexul sportiv deține șapte terenuri în aer liber, cu suprafață de zgură, și un teren acoperit, acolo unde se poate juca tenis atunci când vremea de afară nu este una prielnică.

La Tenis Club Idu se joacă atât tenis profesionist, cât și tenis pentru amatori. Cei care vor să încerce "sportul alb" doar în timpul liber se pot abona sau pot plăti pe loc, atunci când ajung la arenă.

Sportivii profesioniști beneficiază de altfel de facilități. Aceștia se antrenează regulat în incinta complexului și participă la turnee care se desfășoară la Tenis Club Idu.

Aproximativ 250 de copii joacă tenis aici, dintre care aproximativ 50 fac tenis de performanță. Ceilalți sunt integrați în grupele de inițiere, pentru ca apoi să facă pasul către înalta performanță.

Profesorul Damian Petcu are în grijă 20 de copii, băieți și fete care se antrenează și participă în mod regulat la turnee. Tehnicianul este mulțumit de sportivii pe care îi antrenează și are încredere că, peste câțiva ani, Constanța poate da o nouă campioană sau un nou campion în elita tenisului mondial.

"Antrenez o grupă de 20 de copii, toți foarte conștiincioși. Vin la antrenamente cu plăcere și visează să ajungă cât mai sus în top. Este greu să ne dăm seama de la o vârstă fragedă dacă va ajunge cineva precum Simona Halep. Dar, am băieți și fete care sunt de perspectivă. Să sperăm că din aceștia 20, măcar unul va ajunge campion", a declarat, pentru "Cuget Liber", Damian Petcu.

Tehnicianul a vorbit și despre condițiile de antrenament care pot fi găsite la Tenis Club Idu. Cele 8 terenuri se află în condiții foarte bune și pot fi folosite de către oricine își dorește să joace tenis.

"Avem 8 terenuri care se află la un nivel excelent. Zgura este perfectă, iar riscul de accidentare al sportivilor este zero. Sportivii noștri beneficiază de o pregătire foarte bună și de o refacere pe măsură. Avem și medicamentație și energizante, avem de toate", a adăugat Damian Petcu.

XXX

Pandemia cu coronavirus le-a dat planurile peste cap oficialilor de la Tenis Club Idu.

La finalul lunii aprilie, la baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, ar fi trebuit să aibă loc un turneu feminin cu valoarea premiilor totală de 100.000 de euro. La Constanța ar fi venit jucătoare din prima sută mondială, ceea ce ar fi reprezentat un real succes pentru litoralul românesc.

Unul dintre cele mai mari turnee organizate de Tenis Club Idu a avut loc în urmă cu doi ani, atunci când, la baza sportivă din stațiunea Mamaia, s-a desfășurat un turneu cu valoarea totală a premiilor de 25.000 de euro.

Campioana acelei ediții a fost Jaqueline Cristian, cea care a învins-o în marea finală pe Cristina Dinu.

"Este o situație dificilă pentru noi. Dacă am fi organizat acest turneu, am fi dat lovitura. Acum, asta este situația. Am suspendat activitatea, am trimis toți copiii acasă și așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Le-am pregătit un program special copiilor pentru a face mișcare acasă și a se menține în formă", a spus Damian Petcu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde