Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep, evoluţie curajoasă în faţa vicecampioanei

195
Phoenix CSU Simona Halep, evoluţie curajoasă în faţa vicecampioanei - phoenix-1607867013.jpg

Articole de la același autor

Weekend plin de evenimente în sportul sub panou. Turneele Ligilor Naţionale (feminină şi masculină) sunt în plină desfăşurare şi, dincolo de orice rezultate, obiectivul principal îl reprezintă menţinerea sănătăţii jucătorilor, antrenorilor şi tuturor ce activează în baschetul românesc.

Meci greu pentru echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, care, în etapa a şasea a Ligii Naţionale, a înfruntat, sâmbătă seară, în deplasare, pe CSM Satu Mare, vicecampioana en-titre.

Gazdă a turneului, formaţia sătmăreană a început în forţă, şi-a adjudecat primul sfert cu 26-12, însă constănţencele au echilibrat balanţa şi s-au impus la o aruncare în sfertul al doilea, 17-15. După pauza principală, vicecampioana a călcat din nou acceleraţia, dominând ambele sferturi, 29-15 şi 14-13.

Aşadar, scor final 84-57 pentru CSM Satu Mare, însă replica formaţiei antrenate de Carmin Popa a fost una curajoasă.

Pentru Phoenix CSU Simona Halep, cele mai multe puncte (15) le-a reuşit americanca Denia Stewart, în timp ce conaţionala sa Nikia McDonald şi-a trecut în palmares 12 recuperări.

„Lipsiți de orice emoție și conștienți că pornim cu șansa a doua în confruntarea cu CS Municipal Satu Mare, vrem să credem că, în această seară (n.r. - sâmbătă seară), chiar dacă am pierdut, cel puțin am făcut-o cu demnitate.

Avem curajul să spunem că a fost o înfrângere așteptată, diferențele de valoare și experiență fiind evidente în favoarea adversarelor noastre.

Și pentru că ne place să scoatem în evidență lucrurile bune din fiecare partidă, indiferent că este o înfrângere sau o victorie, trebuie să o felicităm pe Nikia McDonald pentru încă un «double-double», al șaptelea în tricoul Phoenix CSU Simona Halep Constanța”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

Echipa masculină de baschet ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat, cu scorul de 106-72, partida cu CSA Steaua Bucureşti, disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în primul turneu al Ligii Naţionale.

La rândul său, BC CSU Sibiu s-a impus fără probleme, scor 102-72, în faţa celor de la CS Municipal Focşani, în timp ce, tot la Sibiu, FC Argeş Piteşti a trecut de greu de CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 80-73.

Programul partidelor rămase de disputat: luni, 14 decembrie: CSM Focșani - CSM Miercurea Ciuc (ora 16.00, DigiSport), BC CSU Sibiu - BCM Argeș Pitești (ora 19.30, DigiSport).

Echipa BC Athletic Neptun Constanţa nu participă la aceste prime jocuri, pentru că are în lot mulţi sportivi infectaţi cu virusul Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5494 secunde