Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep, două înfrângeri în turneul de la Arad

576
Phoenix CSU Simona Halep, două înfrângeri în turneul de la Arad - phoenix-1613403461.jpg

Articole de la același autor

Phoenix CSU Simona Halep a încheiat fără victorie turneul de la Arad. După înfrângerea (55-68) cu Universitatea Cluj, echipa constănţeană a pierdut şi meciul cu FCC Baschet Arad, restanţă contând pentru etapa a zecea a Ligii Naţionale de baschet feminin.

Fetele antrenate de Miroslav Popov au evoluat cu mult curaj în debutul partidei, când şi-au adjudecat primul sfert (23-20), apoi sfertul secund s-a terminat la egalitate, 15-15, astfel încât, la pauza principală, Constanţa avea avans de trei puncte, 38-35. Din păcate, la fel ca în disputa cu Universitatea Cluj, a urmat un sfert trei slab, Aradul a punctat decisiv (27-15), iar în sfertul patru nu s-a mai întâmplat nimic notabil pentru a întoarce soarta jocului, 11-9 pentru gazde.

Aşadar, scor final 73-62 pentru FCC Baschet Arad. De la Phoenix CSU Simona Halep, americanca Tierra Henderson a fost cea mai eficientă jucătoare, cu 18 puncte şi nouă recuperări.

„Turneul de la Arad nu ne-a adus rezultatele dorite, însă felul în care am evoluat ne-a demonstrat că suntem pe direcția bună. Și asta în condițiile în care, în decurs de doar câteva zile, am fost nevoiți să schimbăm aproape jumătate de echipă și staff-ul tehnic.

Tot în categoria lucrurilor pozitive trecem mai ales evoluţia din duelul cu Aradul, mult îmbunătățită față cea din partida cu Universitatea Cluj, în condițiile în care am întâlnit formația de pe locul secund al clasamentului. Din păcate, cele trei reprize în care am fost egalele adversarelor noastre nu au fost suficiente pentru a produce surpriza, însă avem convingerea că lucrurile se vor îmbunătăți în perioada imediat următoare”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

În urma acestui eşec, Phoenix CSU Simona Halep ocupă locul opt în clasament, cu 15 puncte. Lideră este ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe (22 p), urmată, în ordine, de FCC Baschet UAV Arad (20 p) şi CS Municipal Satu Mare (19 p). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6048 secunde