Phoenix CSU Simona Halep, debut cu stângul în Liga Naţională de baschet feminin

112
Phoenix CSU Simona Halep, debut cu stângul în Liga Naţională de baschet feminin - 24433129342315217583960689702187-1633256439.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a debutat cu o înfrângere în actuala ediţie a Ligii Naţionale.

În cadrul turneului inaugural de la Târgu Mureş, formaţia de pe litoral, antrenată de sârbul Miroslav Popov, a fost învinsă, cu scorul de 57-66, de Universitatea Cluj, echipă pe care, în urmă cu doar câteva zile, constănţencele reuşiseră să o elimine din Cupa României.

Un coş de trei puncte a făcut diferenţa în primul sfert, 20-17 pentru Cluj, parţialul secund s-a terminat la egalitate, 17-17, astfel că, la pauza mare, soarta partidei încă nu se decisese. „Apele” aveau să se lămurească în parţialul al treilea, în care ardelencele au mărit ritmul şi au punctat decisiv, 20-10. Revenirea Constanţei din ultimul parţial, adjudecat cu 13-9, a fost tardivă, fără a mai conta la situaţia generală de pe tabelă.

De la Phoenix CSU Simona Halep, s-au remarcat americanele Sara Run Hinriksdottir, autoare a 20 de puncte, şi Jade Quenee Vega, care a încheiat partida cu nouă recuperări şi cinci pase decisive.

Astfel, Phoenix CSU Simona Halep se întoarce acasă după un drum lung, cu două meciuri câştigate din trei şi o calificare în faza următoare a Cupei României.

Turneul de deschidere a Ligii Naţionale de baschet feminin a avut şi o abordare umanitară, luna octombrie marcând lupta împotriva cancerului la sân. În acest sens, baschetbalistele au îmbrăcat tricouri de culoarea roz la intrarea pe teren, pentru a atrage atenţia asupra importanţei controalelor periodice şi a măsurilor de control şi prevenţie pentru cancerul la sân.

Culoarea roz este un simbol internaţional al speranţei şi al luptei împotriva acestei boli necruţătoare, dar care poate fi tratată printr-o depistare timpurie.

XX

Baschetul românesc a pierdut încă un specialist de mare valoare, după ce, sâmbătă, a trecut în nefiinţă, la vârsta de 92 de ani, profesorul Aurel Predescu, un om deosebit, dedicat sportului, în general, şi baschetului, în special.

Absolvent al Institutului de Cultură Fizică în 1953, Aurel Predescu a avut o carieră remarcabilă, atât ca asistent universitar la catedra de jocuri sportive, secţia baschet, din cadrul ICF, cât şi ca antrenor al echipelor de baschet ale României, la diferite categorii de vârstă, antrenor federal şi secretar federal în cadrul FRB şi, nu în ultimul rând membru al Comisiei Tehnice FIBA de organizare a cupelor europene. De-a lungul anilor, a colaborat la redactarea şi editarea a 12 lucrări ştiinţifice privind metodica antrenamentului în jocurile sportive şi metodologia dezvoltării calităţilor motrice.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Universitatea Cluj / Bradeanu Photography

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3866 secunde