Pep Guardiola și Angel Di Maria, implicați în scandalul fiscal „Pandora Papers"

321
Pep Guardiola și Angel Di Maria, implicați în scandalul fiscal „Pandora Papers

Articole de la același autor

Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City şi Angel Di Maria, fotbalistul lui PSG, sunt printre personalităţile din lumea sportului implicate în scandalul fiscal "Pandora Papers", scrie L'Equipe.

Numele lui Pep Guardiola apare în ancheta coordonată de Consorţiul internaţional al ziariştilor de investigaţie (ICIJ).

Potrivit Agerpres, mai mult de 600 de ziarişti din 117 ţări au examinat minuţios milioane de documente referitoare la firme offshore şi paradisuri fiscale de care ar fi profitat mai multe personalităţi, pe aproape tot globul.

Ziarul spaniol El Pais, unul dintre organele de presă care au realizat ancheta, dezvăluie că Guardiola ar fi întârziat cu câţiva ani declararea salariilor pe care le-a primit ca jucător al echipei qatariene Al Ahli, între 2003 şi 2005.

Fostul antrenor al Barcelonei ar fi deţinut un cont curent la Banca Privată din Andorra (BAP) prin intermediul unei firme din Panama, pentru a depune aici bani. Acest lucru s-a întâmplat până în 2012, când el ar fi profitat de amnistia fiscală aprobată de guvernul de la Madrid pentru a-şi reglementa situaţia şi a plăti suma de 500.000 de euro, pe care o datora fiscului.

Alt sportiv vizat de aceste dezvăluiri, Angel Di Maria ar fi folosit o companie din Panama (Sunpex Corporation Inc) pentru exploatarea drepturilor sale de imagine, fără să le declare. De această dată, televiziunea spaniolă La Sexta este cea care a indicat că internaţionalul argentinian, acum la PSG, ar fi gestionat mai mult de 8 milioane de euro între 2013 şi 2017 prin intermediul unei firme paravan, înainte de a depune această sumă într-un cont din Elveţia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7684 secunde