Pe pârtia din Igls-Innsbruck s-a vorbit româneşte. Andreea Grecu, din nou campioană!

359
Pe pârtia din Igls-Innsbruck s-a vorbit româneşte. Andreea Grecu, din nou campioană! - pepartia-1614266987.jpg

Articole de la același autor

Forfotă mare pe pârtia olimpică de la Igls-Innsbruck (Austria), unde, miercuri, 24 februarie, şi joi, 25 februarie, s-a vorbit preponderent limba… română. Şi asta pentru că, pe această pârtie, s-au desfăşurat întrecerile Campionatelor Naţionale ale României de bob, skeleton, sanie şi monobob, ediţiile 2020 şi 2021.

Miercuri, în ziua întâi de competiţie, proba feminină de monobob, ediţia 2020, a fost dominată cu autoritate de componentele lotului olimpic, sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu acaparând în totalitate podiumul. Astfel, pe prima poziţie a urcat Andreea Grecu, pilotul numărul 1 la ora actuală al României, medaliile de argint şi bronz revenind împingătoarelor Teodora Vlad, respectiv Katharina Wick.

„Andreea a făcut un concurs excelent, înregistrând timpi foarte buni în cele două manşe: 55.34 la prima coborâre şi 55.81 la a doua coborâre. A fost la numai o sutime de recordul de pârtie din Innsbruck, însă păstrăm în continuare şanse de a corecta acest record. Le felicit pe toate fetele pentru efortul depus”, declara, miercuri, pentru „Cuget Liber”, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu.

Iar spusele tehnicianului constănţean aveau să se confirme a doua zi, joi, când Andreea Grecu, la Naţionalele contând pentru ediţia 2021, tot în proba de monobob, a cucerit un nou titlu de campioană a României, stabilind totodată, la prima coborâre, un nou record de pârtie: 55.28, cu cinci sutimi mai bun decât cel vechi (55.33).

Prestaţii onorabile şi pentru cele două sportive de la CSSI Mamaia, Anamaria Roxana Minuta şi Ştefania Popescu, ele ocupând locurile cinci, respectiv şapte la ediţia contând pentru 2020.

XXX

Pentru al doilea an consecutiv, România a organizat o etapă de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile la masculin, în timp ce, la feminin, a fost cel de-al șaptelea an când fetele s-au întrecut, la Râșnov, în etapele de Cupă Mondială. În premieră însă, pe trambulina de pe Valea Cărbunării, a avut loc o etapă de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile la echipe mixte, probă nou introdusă în programul olimpic al Jocurilor Beijing 2022.

Echipa României, din care au făcut parte Diana Trâmbițaș, Sorin Mitrofan, Daniela Haralambie și Andrei Cacina, nu s-a calificat în manșa a doua a întrecerilor, unde spectacolul a fost asigurat de reprezentativele Norvegiei, Sloveniei, Japoniei și Austriei aflate în cursa pentru podium. La final, s-a impus Norvegia, urmată de Slovenia și Austria.

Din păcate fără spectatori, din cauza restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, concurenții s-au bucurat de susținerea celor mai de seamă personalități ale Mișcării Olimpice din România, ale autorităților locale, ale Federației Internaționale de Schi și ale forului român de specialitate.

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Brașov și fostul primar al orașului Râșnov sub mandatul căruia baza sportivă de pe Valea Cărbunării a fost construită de la zero, Puiu Gaspar, secretarul general al FR de Schi și Biatlon, sunt doar câteva dintre personalitățile marcante care au asistat la întreceri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6269 secunde