Patru medalii pentru CS Știința, la Campionatul Balcanic de canotaj pentru juniori

580
Patru medalii pentru CS Știința, la Campionatul Balcanic de canotaj pentru juniori - patru-1568751165.jpg

Articole de la același autor

Canotajul constănțean este la înălțime! În perioada 14-15 septembrie, România a cucerit nu mai puțin de 15 medalii, dintre care șapte de aur, la Campionatul Balcanic de juniori I și II, care a avut loc în Serbia, la Belgrad. 


Trei sportivi legitimați la Clubul Sportiv Știința Constanța au urcat pe podium și au cucerit medalii. 
Larisa Bogdan a câștigat medalia de aur la junioare I, în proba de 4 vâsle, și a mai urcat o dată pe prima treaptă a podiumului după ce s-a impus în proba de 8+1 vâsle. 


Victoria Petreanu a confirmat și ea forma bună în care se află și a cucerit o medalie de aur în proba de 8+1 și una în proba de 8+1 masculin. Precizăm că, la campionatele internaționale pentru juniori, este permis ca o sportivă să participe la una dintre probele masculine. 
O altă medalie de argint a fost câștigată de Elena Robitu în proba de 4 vâsle, în timp ce Alexandru Mirescu și Rareș Șapa au fost și ei aproape de podium, aceștia clasându-se pe locul 4. 


Campionatul Balcanic de juniori I și II a fost ultima competiție de acest gen care s-a disputat în 2019. Pentru sportivi, urmează acum o bine meritată pauză competițională, însă aceștia vor continua să se antreneze. 


Acțiuni de selecție în toată țara  
Reprezentanții clubului Știința Constanța merg an de an în școlile din toată țara și selectează copii dornici de a face performanță în canotaj.
Cei care vin din alte localități beneficiază de cazare, masă, școală și condiții impecabile de antrenament, toate cheltuielile fiind suportate de CS Știința și de Federația Română de Canotaj. 
Pregătirea sportivilor are loc la Centrul Olimpic din Năvodari, iar antrenamentele se desfășoară pe Canalul Dunăre - Marea Neagră și în sala de sport a clubului. 


Sportivii efectuează trei antrenamente pe zi, două pe apă și unul în sala de forță, iar o ședință de pregătire ține în jur de două ore. 
De la Clubul Sportiv Știința au plecat mai mulți sportivi care se află acum la diferite cluburi din țară sau din străinătate și care fac an de an performanțe notabile. 


Alexandru Matincă, Robert Dedu și Andreea Budeanu sunt doar câțiva dintre sportivii constănțeni care au șanse mari să facă parte din lotul României de canotaj, care va participa la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo. 
Părinții copiilor care se înscriu la Clubul Sportiv Știința nu au nicio obligație financiară față de formațiunea constănțeană. Aceștia trebuie doar să fie deschiși să îți îndrepte copiii spre un sport în care pot atinge înalta performanță. 


Performanțele obținute de constănțeni la competiția din Serbia arată cât de bine se lucrează la Clubul Sportiv Știința.
Copiii sunt antrenați de Georgeta Grijuc, cea care este alături de elevii și elevele sale în fiecare zi. Antrenoarea merge cu ei la toate competițiile și îi încurajează pe aceștia, nescăpându-i niciodată din ochi. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3727 secunde