Participanții la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing vor fi testați zilnic anticovid

Luni, 25 Octombrie 2021, 16:38
96
Sportivii care vor participa la JO de iarnă de la Beijing de anul viitor vor fi supuşi zilnic testelor anti-Covid şi vor fi obligaţi să rămână într-o ''bulă" sanitară închisă, aceasta presupunând şi transportul în zonele unde vor avea loc diferitele întreceri, au anunţat luni organizatorii şi oficiali ai CIO, scrie Reuters.

''Vrem ca toţi participanţii să fie în deplină siguranţă, de aceea cerem tuturor să se conformeze cerinţelor. Astfel, dorim să punem accentul pe fundamentul JO, anume sportul, competiţia în sine, şi să nu ne concentrăm pe altceva'', a declarat directorul executiv al JO 2022, Christophe Dubi.

Organizatorii au adăugat că sistemul în ''buclă închisă'' a fost conceput pentru a reduce interacţiunile inutile ale sportivilor cu alte persoane, competitorii fiind încurajaţi să poarte mereu măşti în afara probelor la care participă.

Potrivit Agerpres, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei de Covid-19, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) la finele lui septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial, doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o "bulă" sanitară strictă.

Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei "dovezi a scutirii medicale".

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3031 secunde