Cel mai bun atlet al anului 2020, Alin Firfirică:

„Pandemia nu este o scuză pentru a nu cuceri o medalie la Tokyo”

155
„Pandemia nu este o scuză pentru a nu cuceri o medalie la Tokyo” - pandemia-1609695109.jpg

Articole de la același autor

Desemnat cel mai bun atlet al României pe anul 2020, Alin Firfirică spune că pandemia Covid-19 l-a învăţat să aprecieze lucrurile simple, să preţuiască timpul petrecut în familie, iar din punct de vedere sportiv, visul său este să cucerească o medalie olimpică. Un obiectiv pe care îl poate îndeplini chiar anul acesta, la ediţia JO de la Tokyo.



„2020 a fost un an foarte ciudat, datorită pandemiei cu care ne confruntăm. Numărul de competiții, atât naționale, cât și internaționale, a fost redus, iar măsurile de siguranță luate de către organizatori au îngreunat desfășurarea lor. Trebuie să avem însă încredere că împreună vom reuși să trecem și peste această situație.
Am învățat cât de important este timpul pe care îl petreci în familie și, totodată, cât de importante erau lucrurile simple, pe care înainte le făceam și nu le apreciam mai deloc.



De asemenea, a fost puțin ciudat să îmi desfășor antrenamentele în mare parte în casă sau prin curte. Dar cel mai mult mi-a fost frică de faptul că nu am avut unde să arunc, iar acest lucru m-a dat puțin înapoi la începutul sezonului.
Chiar și așa, în condiții speciale, mi-am văzut de pregătire și sunt fericit că anul 2020 mi-a adus încă o serie de rezultate importante”, a declarat specialistul în proba de aruncare a discului.



Ca orice sportiv de performanţă, Alin Firfirică îşi doreşte o medalie olimpică, iar anul 2021 îi poate îndeplini acest deziderat.
„Cu toate că pregătirea îmi este puțin afectată, pandemia nu este o scuză pentru a nu cuceri o medalie la Tokyo. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru o medalie olimpică”, a mai spus sportivul antrenat de Teodoru Agachi.



Alin Firfirică a cucerit în 2020 patru medalii de aur: la Campionatul Național de aruncări lungi de iarnă de la București, la Cupa României de la București, la Campionatul Național de la Cluj Napoca şi la Campionatul Balcanic de la Cluj Napoca. Cel mai bun rezultat al carierei: 67,32 m.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5497 secunde