Cosmin Ilie Dumitrache, un atlet de perspectivă:

„Pandemia m-a făcut să apreciez mai mult libertatea și sportul”

203
„Pandemia m-a făcut să apreciez mai mult libertatea și sportul” - pandemia-1610049707.jpg

Articole de la același autor

Campion național de seniori în probele de 60 m garduri și 110 m garduri, Cosmin Ilie Dumitrache este unul dintre atleţii de mare perspectivă ai României. El a trecut cu bine peste perioada de pandemie, de restricţii, şi-a continuat antrenamentele, totul cu un singur scop: să reprezinte România la Jocurile Olimpice.

„A fost un an diferit, pentru că nu se aștepta nimeni la o situație de acest gen. Ambiția de a rămâne pe aceeași poziție ca și în 2019 m-au determinat să nu renunț chiar și în aceste condiții nu tocmai ușoare. Izolarea a fost un moment dificil. Fiind o persoană destul de activă, a fost cu adevărat o provocare să stau în casă, chiar dacă am reușit uneori să mai «evadez» la câte o alergare.

Nu pot să zic că m-a afectat în mod deosebit, dar, cu siguranță, pandemia m-a făcut să apreciez mai mult libertatea și sportul”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, Cosmin Ilie Dumitrache.

Pentru anul 2021, sportivul antrenat de profesorul Mihăiță Băloi are gânduri mari.

„Obiectivul principal este calificarea la Campionatul European de sală de la Torun, din luna martie, dar marele vis este să ajung la Jocurile Olimpice. Iar pentru îndeplinirea acestui vis, voi continua să mă antrenez cu aceeași ambiție și pasiune ca și până acum”, a mai spus Cosmin Ilie Dumitrache.

În vârstă de 26 de ani, Dumitrache a cucerit anul trecut două medalii de aur, prima la Campionatele Naţionale de la Bucureşti, cea de-a doua la Campionatele Naţionale de la Cluj Napoca.

Cele mai bune performanţe ale carierei sale sunt 7,82 sec. la 60 m garduri şi 13.92 la 110 m garduri. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4061 secunde