Palatul Parlamentului, pe locul al treilea într-un TOP al celor mai impunătoare clădiri din lume

332
Palatul Parlamentului, pe locul al treilea într-un TOP al celor mai impunătoare clădiri din lume - 1313225519palatulparlamentului-1407236289.jpg
Palatul Parlamentului din București se află pe locul al treilea într-un top zece al celor mai impunătoare clădiri din lume, realizat de publicația britanică The Independent.

Această listă a celor mai impunătoare clădiri din lume a fost inspirată de volumul "Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made", de Tom Wilkinson, care a fost publicat de editura Bloomsbury, în luna iulie.

Clasamentul a fost realizat pe baza propunerilor făcute de mai mulți scriitori și jurnaliști. Pe prima poziție în top se află clădirea Panteonului din Roma, care a fost construită inițial ca templu pentru cele șapte zeități guvernatoare ale celor șapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea, fiind transformată într-o biserică creștină.

Pe locul al doilea se situează mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franței. Clădirea Palatului Parlamentului, situată pe locul al treilea în top, este descrisă ca fiind "hidoasă, dar impresionantă".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2588 secunde