Olimpism / Seiko Hashimoto, noul președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020

Vineri, 19 Februarie 2021
170
După demisia din această funcție a lui Yoshiro Mori, la conducerea Tokyo 2020 a fost numită Seiko Hashimoto, participată la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice, un record pentru o performeră niponă, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 


Seiko, acum în vârstă de 54 de ani, s-a îndreptat spre politică și administrație sportivă. A fost parlamentar în Camera Superioară niponă și totodată, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Japonez. La Rio 2016 a fost Șef de Misiune pentru delegația Japoniei, iar apoi s-a implicat în pregătirile pentru Tokyo 2020, ca membru în Comitetul Executiv și președinte al Federației Japoneze de Patinaj. 
Din septembrie 2019, a ocupat funcția de ministru al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020. 


Se spune că Seiko Hashimoto, născută cu cinci zile înaintea startului Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 1964, a primit numele Flăcării Olimpice aprinse atunci în capitala Țării Soarelui Răsare - Seiko se scrie în japoneză «seika» și se traduce Flacără Olimpică. 


Yoshiro Mori a demisionat din funcția de președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020 după ce, în timpul unei reuniuni a Comitetului Olimpic Japonez, comentariile sale despre femei, considerate sexiste, au stârnit un val de indignare la nivel mondial. 
Președintele CIO, Thomas Bach, a transmis că respectă decizia lui Yoshiro Mori de a demisiona și a felicitat-o din inimă pe Seiko pentru numirea sa în funcția de președinte al Comitetului de organizare Tokyo 2020. 


Pagina a fost generata in 0.184 secunde