Olimpism / Repetiție pentru JO de la Tokyo! Mesaj de susținere din partea președintelui CIO

185
Olimpism / Repetiție pentru JO de la Tokyo! Mesaj de susținere din partea președintelui CIO - olimpism911-1604940430.jpg

Articole de la același autor

La Tokyo, în Yoyogi National Gymnasium, vedetele gimnasticii mondiale s-au întrecut în concursul demonstrativ „Prietenie vs. Solidaritate”, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 
În prezența a peste 2.000 de spectatori, care au respectat toate măsurile de distanțare impuse de organizatorii niponi, 30 de gimnaști din 4 țări - Japonia, Rusia, China și SUA - au concurat pentru a transmite lumii un mesaj de încredere pentru organizarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020. 
Triplul campion olimpic, de 10 ori campion mondial, Kohei Uchimura, a mulțumit organizatorilor și i-a îndemnat pe sportivi să creadă în visul olimpic. Acesta i-a oferit rusului Nikita Nagornîi, triplu campion mondial, un tricou al naționalei Japoniei și un autograf. 


Thomas Bach, președintele CIO, a transmis un mesaj video în care a apreciat eforturile Federației Internaționale de Gimnastică, ale președintelui acesteia, Morinari Watanabe - membru CIO, a mulțumit în special organizatorilor niponi pentru că au făcut posibil un asemenea eveniment cu public într-o perioadă plină de incertitudini. Nu în ultimul rând, Bach le-a transmis mulțumiri sportivilor și i-a încurajat să creadă în visul olimpic. 
„E un mesaj pe care sportul îl transmite lumii. Împărtășim prin voi două dintre valorile de bază ale olimpismului: Prietenie și Solidaritate! Două valori cu ajutorul cărora omenirea poate depăși această perioadă grea. E un semn bun pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020!”, a spus Thomas Bach. 


Echipa Solidaritatea, din care au făcut parte Kohei Uchimura și Nikita Nagornîi, a câștigat în fața Prieteniei, pentru care au concurat Artur Dalaloyan (triplu campion mondial) sau Angelina Melnikova (triplă campioană europeană). 
Concursul demonstrativ de gimnastică a fost prima competiție internațională cu public care s-a desfășurat în Japonia de la izbucnirea pandemiei, din luna martie. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6663 secunde