Olimpism / Președintele COSR, Mihai Covaliu, întrevedere cu ministrul de Externe

152
Olimpism / Președintele COSR, Mihai Covaliu, întrevedere cu ministrul de Externe - olimpismcovaliu-1614180267.jpg

Articole de la același autor



Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut miercuri, 24 februarie, o întrevedere cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, și cu membri ai conducerii COSR. Întrevederea a avut loc în contextul dialogului constant între Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și COSR privind modalitățile de cooperare și coordonare pentru buna desfășurare a participării delegației române la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se vor desfășura în vara acestui an, și a organizării „Casei României” la sediul Ambasadei României în Japonia, informează MAE, într-un comunicat de presă. 


În ceea ce privește participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice, șeful diplomației române a dat asigurări privind sprijinul deplin al Ministerului Afacerilor Externe în acest demers, atât în dialogul cu autoritățile nipone, cât și în cooperarea cu orașele-gazdă pentru sportivii români, în organizarea cantonamentelor pre-olimpice, mai ales în contextul evoluțiilor legate de pandemia Covid-19 și al regulilor impuse de țara-gazdă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 


Totodată, în ceea ce privește organizarea „Casei României” la Ambasada României în Japonia, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat sprijinul MAE pentru organizarea unui program sportiv și cultural consistent, în scopul promovării valorilor sportive și culturale românești. „Casa României” va cuprinde atât o componentă online, cât și una fizică, cu participarea publicului nipon și interacțiunea cu sportivii români, în funcție de evoluția situației epidemiologice.


La rândul său, Mihai Covaliu a transmis mulțumiri pentru sprijinul MAE în ceea ce privește participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a exprimat interesul COSR pentru definirea unui program cât mai complex și atractiv în perspectiva organizării „Casei României”. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.745 secunde