Olimpism / Poveștile campionilor olimpici ai României vor prinde viață la Olimpiada de Benzi Desenate 2021

Marţi, 23 Februarie 2021
177
Cea de-a doua ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate, un concurs național de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale în rândul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal începe marţi, 23 februarie. Evenimentul inițiat de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, și organizat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român se va desfășura sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. 
În cadrul acestei ediții, copiii vor trebui să-și folosească imaginația și creativitatea pentru a spune în benzi desenate Poveștile campionilor olimpici ai României-Eroii sportului românesc - tema din acest an a Olimpiadei. 
În lucrările lor, micii artiști vor trebui să atingă câteva repere esențiale: să spună povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României și să scoată în evidență atât spiritul olimpic, cât și una dintre valorile olimpismului: excelența, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranța, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp și minte, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 
Concursul este destinat doar școlarilor și elevilor din clasele I - XII, participanții urmând a se întrece în 12 grupe, fiecare grupă reprezentând câte o clasă: clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a, clasa a VI-a clasa, a VII-a, clasa a VIII, clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a. 


Pagina a fost generata in 0.1816 secunde