Olimpism / Naţionala de polo, asaltul final pentru calificarea la JO de la Tokyo

176
Olimpism / Naţionala de polo, asaltul final pentru calificarea la JO de la Tokyo - olimpismpolo-1612972286.jpg

Articole de la același autor



Componenții echipei naționale de polo a României au fost încurajați, miercuri, 10 februarie, de Mihai Covaliu și George Boroi înaintea plecării la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 
La Complexul Olimpic „Sydney 2000” din Izvorani, locul în care s-a pregătit echipa națională pentru turneul preolimpic de la Rotterdam, din Olanda, a fost prezent și președintele FR Polo, Călin Găvruș. 


Președintele și secretarul general COSR le-au transmis sportivilor să fie uniți și să lupte pentru fiecare șansă pe care o au. 
Căpitanul tricolorilor, Cosmin Radu, va participa la cel de-al 6-lea turneu preolimpic. În vârsta de 39 de ani, centrul naționalei a jucat 455 de meciuri pentru România și a marcat peste 800 de goluri. Este cel mai selecționat jucător din istorie și al doilea marcator all-time, după Vlad Hagiu. 


Echipa națională de polo a României pleacă, joi, 11 februarie, în Olanda, la turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Turneul are loc la Rotterdam și se va desfășura între 14-21 februarie. 
România face parte din grupa B, alături de Croația - campioana olimpică de la Londra 2012 și vicecampioană olimpică la Rio 2016, Germania, Rusia, Olanda și Franța. În grupa A, sunt Grecia, Muntenegru, Brazilia, Canada, Georgia, Turcia. 
Primele trei clasate în turneu se califică la JO de la Tokyo. 


Programul meciurilor tricolorilor: 


14 februarie, Croația - România
15 februarie, România - Rusia 
16 februarie, Olanda - România 
17 februarie, România - Germania 
18 februarie, Franța - România
Sferturi de finală,19 februarie 
Semifinale, 20 februarie 
Finale, 21 februarie


Sunt deja calificate la JO Tokyo: Serbia (câștigătoarea Ligii Mondiale 2019), Italia, Spania (finalistele Campionatului Mondial din 2019), SUA (câștigătoarea Jocurilor Pan Americane 2019), Ungaria (campioana europeană 2020), Kazakhstan (câștigătoarea Jocurilor Asiatice 2018), Australia (reprezentanta Oceaniei), Africa de Sud (reprezentanta Africii) și reprezentativa țării organizatoare, Japonia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7151 secunde