Olimpism / Luptătoarea Alina Vuc i-a dat viaţă Ecaterinei Teodoroiu pe coperta Magazinului Olimpic

104
Olimpism / Luptătoarea Alina Vuc i-a dat viaţă Ecaterinei Teodoroiu pe coperta Magazinului Olimpic - olimpism212-1606902124.jpg

Articole de la același autor

Îndrăgostită de istorie şi de filmele istorice româneşti, Alina Vuc, prima medaliată la Campionatele Mondiale de lupte rezervate senioarelor din România - argint în 2017, la Paris, a primit cu emoţie şi încântare propunerea de a se identifica pentru câteva ore cu Ecaterina Teodoroiu, pentru a realiza pictorialul copertei Magazinului Olimpic, publicaţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 


„De multe ori m-am imaginat în rolul unor personaje importante din filmele istorice”, a mărturisit Alina, pentru cosr.ro. 
Îmbrăcată în ţinuta militară purtată de Ecaterina Teodoroiu în războiul de acum 103 ani, sportiva a reuşit să dea viaţă eroinei cu care consideră că se aseamănă. 


„Cred că ne asemănăm dintr-un punct de vedere. Ea a scris istorie într-o lume a bărbaţilor, înconjurată de bărbaţi, la fel şi eu am scris istorie în luptele feminine româneşti, într-o lume care la început a fost doar pentru bărbaţi, pentru că nu existau lupte feminine”, a spus Alina Vuc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7564 secunde