Olimpism / Două discipline de ciclism, introduse în programul JE Cracovia-Malopolska 2023

134
Olimpism / Două discipline de ciclism, introduse în programul JE Cracovia-Malopolska 2023 - olimpismciclism-1619767587.jpg

Articole de la același autor



Două noi discipline de ciclism - montain bike (ciclismul montan) și BMX freestyle - au fost introduse oficial în programul pentru Jocurile Europene din Cracovia-Malopolska 2023. Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și Uniunea Europeană pentru Ciclism (UEC) au anunțat includerea celor două discipline ale sportului care va fi prezent pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Europene. 
Ambele competiții vor fi considerate și Campionate Europene, iar punctele obținute de cicliști, în funcție de locul ocupat în clasament, vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 


La ediția inaugurală a Jocurilor Europene, în 2015, în capitala azeră Baku, cicliștii au concurat la BMX, montain bike și pe șosea, iar patru ani mai târziu, la Minsk, în Belarus, bicicliștii au participat doar la întrecerile pe șosea și contratimp. 


Ciclismul se alătură tirului cu arcul și tirului sportiv, badmintonului, handbalului pe plajă, boxului, canoe-ului, karate-ului, pentatlonului modern, muaythai-ului, alpinismului sportiv, taekwondo și triatlonului în cadrul programului JE Cracovia-Malopolska 2023, iar în următoarele săptămâni se așteaptă confirmarea altor sporturi.


Jocurile sunt programate a avea loc în perioada 21 iunie - 3 iulie 2023. 








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7513 secunde