Olimpism / Baschet 3x3, cel mai recent sport confirmat la JE Cracovia-Malopolska 2023

146
Olimpism / Baschet 3x3, cel mai recent sport confirmat la JE Cracovia-Malopolska 2023 - olimpismbaschet-1622199058.jpg

Articole de la același autor

Comitetele Olimpice Europene (EOC) și Federația Internațională de Baschet (FIBA) au semnat un acord prin care baschetul 3x3 își va face a treia apariție consecutivă la Jocurile Europene (JE), informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 


După ce a participat la Jocurile inaugurale de la Baku în 2015 și a fost, de asemenea, în programul JE din 2019 de la Minsk, baschetul 3x3 a devenit cel mai recent sport confirmat la JE Cracovia-Malopolska 2023, competiție care urmează să se desfășoare în perioada 21 iunie - 3 iulie 2023. 
Participarea va fi atât la masculin, cât și la feminin, câte 16 echipe urmând să se întreacă în fiecare dintre cele două turnee.


„Baschetul 3x3 este un favorit al fanilor, așa cum am văzut la primele două ediții ale Jocurilor Europene, cu mulțimi mari, entuziaste. 
Adăugarea baschetului 3x3 subliniază angajamentul EOC de a aduce cea mai bună acțiune sportivă și sportivi din Europa la Cracovia-Malopolska în doi ani”, a declarat președintele Comisiei de coordonare EOC, Hasan Arat.


Baschetul 3x3 se alătură tirului cu arcul, badmintonului, handbalului pe plajă, boxului, canotajului, karateului pentru ciclism, pentatlonului modern, muaythai, tirului, alpinismului sportiv, taekwondo și triatlonului în cadrul programului JE Cracovia-Malopolska 2023. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5249 secunde