Atleta Claudia Bobocea, despre participarea la JO de la Tokyo:

"Obiectivul principal este accederea în finala olimpică a probei de 1.500 m"

156

Articole de la același autor

După perioada de pauză forţată, provocată de pandemia Covid-19, atleta Claudia Bobocea, sportivă calificată deja la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi-a reluat antrenamentele, programul de pregătire din această toamnă-iarnă fiind foarte important în vederea participării la marea competiţie olimpică de anul viitor.

„Pregătirea de toamnă presupune întoarcerea la rutina perioadei de creare a unei baze solide pentru întregul an competiţional 2021. În fiecare săptămână, alerg chiar şi 149 de kilometri. Alerg pe teren variat, dar nu ignor exerciţiile în sala de forță”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, sportivă legitimată la clubul Steaua București, o specialistă a probei de 1.500 m.

Claudia Bobocea şi-a stabilit şi obiectivele pentru sezonul de sală, desigur, dacă acesta va exista.

„Anul 2021 are trei competiţii majore: Campionatul European de sală, Campionatul Mondial de sală și Jocurile Olimpice. Sezonul de sală este o etapă intermediară pentru obiectivul suprem: Jocurile Olimpice.

În ceea ce priveşte sezonul de sală, doresc să îmi îmbunătăţesc performanţele de la ediţiile anterioare ale Campionatelor Europene şi Mondiale.

Iar obiectivul principal pentru Jocurile Olimpice este accederea în finala olimpică a probei de 1.500 m, dar eu îmi doresc mai mult. Şi cred că pot să obţin mai mult. Atât eu, cât şi antrenorul Valentin Anghel să ţinem pasul cu elita mondială”, a mai spus atleta.

v v v

Alături de Claudia Bobocea, alţi patru atleţi români - Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Florentina Iusco (lungime) și Daniela Stanciu (înălțime) - sunt calificaţi până în acest moment la Jocurile Olimpice de anul viitor, însă lista nu e încă închisă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8699 secunde