Liga Naţională de baschet feminin, etapa a 16-a

O partidă de cinci stele! Phoenix CSU Simona Halep primeşte vizita campioanei României

180
O partidă de cinci stele! Phoenix CSU Simona Halep primeşte vizita campioanei României - 1-1642774591.jpg

Articole de la același autor

Iubitorii baschetului feminin au parte, în week-end, de un meci de zile mari la Constanţa. Pe litoral, descinde campioana ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, însă ambiţioasa echipă gazdă, Phoenix CSU Simona Halep, anunţă că va lupta din toate puterile până în ultima secundă.

Cu moralul ridicat după victoria categorică de la Bucureşti, 83-57 cu CS Agronomia, din runda precedentă, Phoenix CSU Simona Halep primeşte vizita unei formaţii redutabile, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe, campioana în exerciţiu şi singura reprezentantă a României în cupele europene, într-o partidă de cinci stele, programată sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naţionale.

Chiar dacă diferenţa de valoare dintre cele două combatante este evidentă, iar Constanţa porneşte cu şansa a doua, evoluţiile din ultima perioadă ale jucătoarelor antrenate de sârbul Miroslav Popov dau încredere în forţele proprii şi speranţe pentru un rezultat cel puţin mulţumitor.

Indiferent de deznodământul partidei de sâmbătă, un lucru este cert: baschetbalistele constănţene vor depune toate eforturile pentru o prestaţie de care să fie mândre la sfârşitul meciului. De altfel, şi tehnicianul sârb a anunţat că important este ca echipa sa să iasă din teren cu fruntea sus.

„Am jucat câte un meci aproape la fiecare trei zile, iar acum se simte oboseala. Dar suntem fericiţi, avem o stare de spirit bună, pentru că am reuşit să câştigăm ultimele trei meciuri de campionat, dintre care două în deplasare, la Cluj şi cu Agronomia.

Acum ne aşteaptă o echipă foarte bună, ne-am pregătit fizic şi mental. Nici nu contează rezultatul, pentru că jucătoarele de la ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe sunt foarte puternice, iar pentru noi este o ocazie bună de a ne testa jocul.

Va fi un meci greu, dar tot va trebui să ne testăm atât în apărare, cât şi în atac. Este foarte bine că avem ocazia de a face asta împotriva unei echipe puternice, chiar foarte puternice. Nu cred că avem şanse să producem vreo surpriză, dar vom încerca să jucăm cât mai bine”, a declarat antrenorul principal al echipei Phoenix CSU Simona Halep, Miroslav Popov.

Tehnicianul sârb a mai spus că şi-ar dori foarte mult ca echipa sa să termine campionatul pe unul dintre primele patru locuri ale clasamentului.

„Să fim printre primele patru echipe în Cupa României este cea mai bună performanţă din istoria clubului. De asemenea, ne dorim să terminăm, dacă este posibil, şi între primele patru echipe în campionat.

Am pierdut câteva meciuri la începutul Ligii Naţionale, acasă, cu Agronomia, la un punct, în deplasare, la Arad, tot la un punct, de asemenea şi împotriva Clujului. Dacă le-am fi câştigat, acum eram poate pe locul patru, la egalitate cu Alexandria”, a explicat Miroslav Popov.

În clasamentul Ligii Naţionale, Phoenix CSU Simona Halep ocupă locul cinci, cu 21 de puncte.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1294 secunde