Noi măsuri în domeniul sportiv. "Se vor relua antrenamentele, nu și competițiile"

393
Noi măsuri în domeniul sportiv.

Articole de la același autor

Veste bună pentru sportivii din toată țara. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut, ieri dimineață, o conferință de presă prin care a anunțat mai multe acțiuni care vor putea fi efectuate de către sportivi începând cu data de 14 mai. El a afirmat că toate măsurile care vor fi luate se referă strict la reluarea activității de antrenament, nu la reluarea competițiilor sportive propriu-zise.

Minstrul Sportului a afirmat că preferă să nu ofere un moment estimativ pentru data la care s-ar putea relua competițiile.

"Sportivii se vor antrena în regim închis. Fiecare federație trebuie să își consulte cluburile pentru a vedea în ce măsură se pot respecta aceste reguli. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor. Ei trebuie să stea obligatoriu o perioadă de 14 zile în carantină înainte de intrarea în cantonament. Apoi vor fi testați și doar cei care vor avea rezultate negative, vor putea începe să se pregătească în baze. Transportul către cantonament se va efectua cu automobilul propriu, eventual, fără opriri pe traseu. La intrarea în cantonament se va realiza un triaj epidemiologic. Vorbim despre repornirea pregătirii de antrenament, nu despre sport de masă. În acest moment, preferăm să nu estimăm când vom relua activitatea sportivă. Competițiile sunt suspendate, nimeni nu își poate programa meciuri acum", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Pentru a reveni la antrenamente, un lot complet de sportivi trebuie să efectueze câțiva pași necesari. În primă fază aceștia vor trece printr-o pregătire preliminară, apoi sportivii vor efectua câteva sesiuni de pregătire individuală.

Sesiuni de pregătire în grupuri mici

Faza a treia constă într-o sesiune de pregătire în grupuri mici, pentru a nu crește pericolul de infectare cu virusul COVID-19, iar ultima fază presupune o sesiune de pregătire colectivă comună.

Ionuț Stroe a vorbit în cadrul conferinței de presă și despre sporturile individuale.

"În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul Național de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive și unor sporturi care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacului, canotajului, ciclismului, echitației, golfului, cartingului, motociclismului, planorismului, tenisului, tirului cu arcul, tirului sportiv, yahtingului și așa mai departe", a adăugat ministrul Sportului.

Stroe a precizat că sunt măsuri generale "ușor de înțeles și ușor de aplicat" după data de 15 mai, iar aceste măsuri țin de respectarea distanței între persoane și respectarea unor măsuri de igienă.

"Astăzi nu vom vorbi de reluarea competițiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire. Cum spunea și președintele, pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Bineînțeles, pentru cei care își doresc a practica, își doresc a face alergări, exerciții fizice în aer liber, vor putea face în grupuri nu mai mari de 3 persoane" , a explicat Ionuț Stroe.

El a mai anunțat că sportivii de performanță vor putea intra în cantonamente doar dacă cluburile dispun de condiții corespunzătoare în ceea ce privește combaterea noului coronavirus.

În ceea ce privește reluarea activităților sportive, Stroe a afirmat că decizia ar putea fi luată în 2-3 săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 în România.

De asemenea, a mai precizat că sportivii care se vor afla în cantonament nu pot părăsi spațiul de pregătire, decât în cazuri extreme.

"Triajul va fi efectuat zilnic de medic. Fiecare jucător va avea o fișă în care vor fi notate zilnic temperatura și simptome dacă prezintă. Dacă există simptome, i se va interzice prezența la antrenament. La fiecare început de săptămână este programată o vizită medicală. Sportivii și antrenorii nu vor părăsi baza sportivă pe durata cantonamentului. Singura excepție este vizita medicală obligatorie", a încheiat Stroe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4217 secunde