Nervi tari în finalurile de set! CS Medgidia, debut victorios în Cupa României la volei feminin

104
Nervi tari în finalurile de set! CS Medgidia, debut victorios în Cupa României la volei feminin - 26171582835525531348698364711297-1638453075.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de volei CS Medgidia a câştigat, cu scorul de 3-1 (25-21, 26-24, 22-25, 25-23), primul meci din Cupa României, disputat la Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei”, în compania celor de la CS Rapid Bucureşti. Un succes frumos reuşit de dobrogence, un cadou de Ziua Naţională pentru toţi suporterii care au fost din nou în tribune.

Meciul a stat permanent sub semnul echilibrului, însă constănţencele au gestionat mai bine momentele decisive. S-a mers cap la cap în fiecare set, voleibalistele antrenate de Florin Voinea şi Radu Began adjudecându-şi la mare luptă primele două parţiale. Feroviarele nu au depus armele, iar câteva erori în atac şi blocaj ale Medgidiei le-au permis să se impună în setul al treilea şi să înceapă să spere.

Setul patru, care, din fericire, avea să fie şi ultimul, a fost unul dramatic. Medgidia a punctat spectaculos, însă bucureştencele s-au ţinut aproape, suspansul fiind prelungit până în final, unul în care gazdele au făcut faţă cu brio tensiunii.

Ioana Baciu a fost din nou cea mai bună marcatoare a Medgidiei, cu 24 de puncte, urmată de Loredana Horodogea (11 p) şi Ramona Rus (10 p). Bianca Albăstroiu a ieşit şi ea în evidenţă cu un serviciu foarte bun, din care a reuşit să puncteze cu trei aşi.

Alte rezultate înregistrate în partidele fazei a doua a Cupei României: CS Dinamo Bucureşti - CSO Voluntari 3-1, CS Dacia Mioveni - CSM Volei Alba Blaj 0-3.

Pentru CS Medgidia urmează, sâmbătă, 4 decembrie, un nou meci, cu Dinamo Bucureşti, în deplasare, în cadrul etapei a noua a Diviziei A1.

XXX

În cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Volei, s-a votat în unanimitate aplicarea regulii obligativităţii prezenţei a doi sportivi români pe teren. Deocamdată, aceasta e suspendată până când se va judeca acţiunea înaintată de Federaţia Română de Volei împotriva deciziei Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Acordul membrilor afiliaţi ai FRV era necesar pentru ca hotărârea definitivă dată de instanţă (în cazul în care aceasta va decide în favoarea FRV) să poată fi pusă în practică imediat după judecare.

De asemenea, mai mulţi antrenori au ridicat problema obligativităţii trecerii pe foaia de joc la juniori şi junioare a unui număr de minimum şase jucători/jucătoare care să îndeplinească baremul de vârstă şi a maximum trei mai mici. Drept urmare, s-a supus la vot propunerea de desfiinţare a acestei reguli, astfel încât doar la categoriile juniori şi junioare să se poată juca fără limită inferioară de vârstă şi fără obligativitatea de a avea în lot sau pe teren un anumit număr de sportivi care să îndeplinească acest criteriu. Cu majoritate, s-a votat această variantă, care va fi aplicată începând din campionatul viitor.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Medgidia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde