JO de Iarnă 2010 s-au încheiat

Ne revedem la Soci!

1143
l Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Jacques Rogge, a declarat oficial închisă cea de-a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, de la Vancouver. "Și acum, conform tradiției, proclam închisă cea de-a XXI-a ediție a JO de Iarnă și invit tineretul din întreaga lume să se adune, peste patru ani, la Soci, pentru a celebra cea de-a XXII-a ediție a JO de Iarnă", a declarat Rogge.
l Primarul orașului Vancouver, Gregor Robertson, a predat drapelul olimpic omologului său din Soci, Anatoli Pahomov, localitatea rusă ce va fi următoarea gazdă a Jocurilor Olimpice, în 2014. Robertson a oferit mai întâi drapelul olimpic președintelui CIO, Jacques Rogge, care l-a înmânat lui Pahomov, în aplauzele pu-blicului.
l Sportivii români Petrică Hogiu și Paul Pepene nu au luat startul în proba de schi fond 50 kilometri, deoarece sunt răciți, a declarat Alexandru Epuran, șeful delegației României la JO.
"Atât Hogiu, cât și Pepene sunt răciți de câteva zile și nu avea rost să riște la o probă atât de lungă, care nici nu este specialitatea lor. Această răceală a sportivilor noștri a venit în urma vremii nefavorabile din Vancouver, cu ploi interminabile. Au încercat să se trateze la doctori, însă nu le-a trecut", a explicat Epuran.
l Delegația Rusiei la JO 2010 a obținut cel mai slab bilanț din istoria sa la Olimpiadele de iarnă: trei medalii de aur, cinci de argint și șapte de bronz, clasându-se pe locul 11 în topul pe națiuni. "Așa este sportul. Trebuie să primim cu înțelegere succesele, dar mai ales înfrângerile sportivilor. Un rezultat negativ nu trebuie văzut ca o umilință națională", a declarat ministrul rus al sporturilor, Vitali Mutko.
l Schioarea de fond norvegiană Marit Bjoergen (30 de ani) a fost regina indiscutabilă a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, pe parcursul cărora a cucerit, în total, cinci medalii: trei de aur, una de argint și una de bronz.
l Chinezoaica Wang Meng, câștigătoarea a trei medalii de aur la JO 2010, în probele de short-track, ar putea renunța la activitatea sportivă, după încheierea actualului sezon, informează presa chineză. "Am 25 de ani, iar peste patru ani, la Jocurile Olimpice de la Soci, voi avea 29. Este greu pentru mine să mă văd concurând din nou la JO. Acum sunt foarte obosită", a declarat Wang Meng.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Sport : Kim Yu-na, noua zeiță a gheții
Vineri, 26 Februarie 2010
Stire din Sport : Cheia succesului - investiția umană
Pagina a fost generata in 0.3757 secunde