Campionii României sosesc în școlile, liceele și universitățile din Constanța

"Ne antrenam zilnic, cam cât stați voi pe telefoane!"

1242
1

Articole de la același autor

Ieri, la Constanța, s-a pus în mișcare Programul Național "Campionii României în școală, liceu și universitate", derulat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea "Ovidius" și Federația Română Sportul pentru Toți. 


Prima oprire a avut loc la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", acolo unde sute de copii au intrat în dialog cu doi dintre cei mai mari înotători pe care i-a avut România: Răzvan Florea - unicul înotător român medaliat la Jocurile Olimpice (bronz la Atena 2004) și Beatrice Câșlaru - medaliată cu bronz și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000. 


Îndrumați de către directorul instituției de învățământ, Sorina Eftimi, și de profesoara Cornelia Bujin, mama atletei constănțene Cristina Bujin, copiii s-au așezat cuviincioși pe băncuțe și au ciulit urechile la poveștile marilor campioni. S-au rupt preț de o oră de telefoanele mobile și alte "gadget-uri" ce le ocupă cea mai mare parte a zilei. 


Întrebat cam câte ore pe zi s-a antrenat pentru a atinge înalta performanță, actualul consilier local Răzvan Florea a răspuns printr-o glumă care, din păcate, ilustrează perfect starea în care se află sportul în sectorul juvenil: "Cam cât stau unii dintre voi cu telefoanele în mână zilnic. În jur de 4-6 ore. Știm că noi am prins alte vremuri, însă ne doream să fim cei mai buni, țel pe care nu îl mai regăsim astăzi atât de des pe cât ne-am dori", a punctat Florea. 


Copiii s-au dezmorțit încet, dar sigur, au scăpat de trac, iar întrebările au curs cu repeziciune: "Ce ați simțit când v-a cântat imnul?", "Ce v-a făcut să continuați când ați dat de greu?", "Când ați câștigat prima medalie?" sau "Cu ce v-ați ales după încheierea carierei?". Însă, nimeni nu a întrebat "Unde pot face înot în Constanța?". Întrebare care, probabil, i-ar fi pus în încurcătură și pe eroii noștri… 


Beatrice Câșlaru antrenează la Constanța lotul național de juniori al României, format din constănțeni legitimați la CS Dinamo, CSA Steaua și CSM Cluj Napoca, antrenamentele având loc în bazinul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", atunci când se poate. 


"Sportul, în sine, este o artă. Însă pentru a obține rezultate notabile, avem nevoie de echipă puternică în spate. Nu putem realiza totul singuri. Situația înotului românesc este cunoscută de toată lumea. Nu este cea mai roz. Noi, de exemplu, ne antrenăm la Academia Navală, așa cum putem. Nu se compară cu bazinul de la Palatul Copiilor. Din păcate, acolo nu avem acces, deoarece nu avem sportivi legitimați la Palatul Copiilor, așa că plecăm cu copiii în cantonament la Izvorani", ne-a declarat Beatrice Câșlaru. 


Următoarea activitate din acest proiect este programată astăzi, de la ora 14.30, la Școala Gimnazială "Grigore Moisil" din Năvodari, acolo unde vor fi prezenți doi dintre cei mai importanți jucători de oină din România, Bogdan Lupșe și Mihai Georgescu. 


Comentează știrea

gep
17 ianuarie 2018
performanta

dnul Florea vrea ca fiicaq mea sa faca inot de performanta dar nu imi permit sa platesc, o primiti?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde